Tavaszi nagytakarítás

Szeretek takarítani. Egyfajta lelki megtisztulást is jelent, ha rendet rakok a környezetemben, kipucolom a lakásomat. Sokszor, ha a gondolataimban és az egész életemben összevisszaság van, akkor első lépésként az otthonomat szedem ráncba. 


Életem több területén is átalakulás zajlik jelenleg. Van, amelyik változást én hívtam életre, van, amibe akaratlanul csöppentem bele.

Új munkahelyet keresek. Mindenféleképpen olyat, ami mellett marad időm JuJura is, mert már nem szeretném többé szem elől veszíteni ezt a célt. 

Az utóbbi félévben három műtéten estem át. Így a napnál is világosabb, hogy életmódbeli újításokra is szükség van egészségem érdekében. Igaz, a tavalyi év volt a nagy áttörés e tekintetben, de most minden eddiginél szigorúbb paleolit diétára és kemény edzésre készülök.

Eközben otthonomban igyekszem megszabadulni a felesleges holmijaimtól. Többségük valamely erre alkalmas oldalon keresi fillérekért gazdáját. Így én is jól járok, hiszen megszabadulok valamitől, ami csak a szekrény mélyén lapult, míg más lehet, hogy éppen azt a dolgot keresi.

Nem csak fizikai formát öltő kacataim vannak. Szeretnék energiapazarló szokásoknak is búcsút inteni. Igyekszem lassítani, kevesebbet internetezni és minimálisra csökkenteni a kontaktust a telefonommal. E tevékenységek helyett új, építő szokásokat szeretnék rögzíteni. 

Mindezek megvalósításához segítségül hívom a jógát és azt a tudást, melyekre különböző önfejlesztő, öngyógyító tanfolyamokon tettem szert. Így remélhetőleg kitartásom és energiám is bőven lesz ahhoz, hogy elérjem a kitűzött célt.
Nem utolsó sorban emberi kapcsolataimban is mérleget vontam, átértékeltem őket.

Az előbb felsorolt területek közül mind megér egy-egy bejegyzést, szóval biztos vagyok benne, hogy fogtok hallani róla, hogyan haladok ügyeimmel.