Húsvéti újjászületés jógával

Több mint egy hónapja új menetrend szerint élek. Reggel 5 órakor kelek és egy órán keresztül jógázok. 
 
Másfél évig jártam egy jógaiskolába, ahol a Hatha jóga tanai szerint végeztünk gyakorlatokat, valamint elméleti oktatás is folyt.
 
Több jógaórán megfordultam azelőtt, mielőtt rátaláltam erre a helyre. Mindenhol hiányoltam az alapokkal való megismerkedést és valamilyen magyarázatot a testtartások hatásairól. 
 
A Jóga Tan Ma jógaiskolában egy-egy alkalom gyakorlati részből, meditációból és elméleti anyagból áll, melyről jegyzeteket is kézhez kap a résztvevő. Osztályokba sorolódnak a jelentkezők, így teljesen kezdők is csatlakozhatnak. 

Öt hete elővettem minden tudásomat és itthon ászanázok, míg felkel a nap. Ilyenkor a leghatásosabb végezni a gyakorlatokat. Nem mondom, hogy néha nem fordul meg a fejemben, hogy inkább visszabújok az ágyba. De utólag mindig rájövök, hogy megéri az erőfeszítés, mert lendületet ad a napomnak. 
 
 
Ezzel párhuzamosan beiratkoztam egy hat hetes Húsvétváró önismereti és meditációs tanfolyamra, ami a Kundalini jóga elveire épül. Célja a megtisztulás, az önmagunk által épített gátak feloldása, pozitív szemlélet, belső csend kialakítása. Erről a jógaközpontról itt találtok bővebb információt. 

A másfél órás meditációs alkalmakon a mantrák (mágikus varázsigék), mudrák (szimbolikus kéztartások) és gongok erejét használtuk fel.
 

Ezek számomra eddig a gyakorlatban ismeretlen eszközök voltak. Az órákról újjászületve, széles mosollyal az arcomon távoztam. Házi feladatként minden nap elvégzendő gyakorlatot kaptunk, amit szorgalmasan beépítettem reggeli szertartásomba.

Már egy hét után is jelentős javulás következett be életminőségemben. Bárhogyan legyen is, én a jóga hatásának könyvelem el, hogy pár napon belül felvettek egy olyan munkahelyre, amilyen a jelenlegi elképzeléseimnek tökéletesen megfelel. Mintha egy láthatatlan varázsburokkal lennék körbevéve, mellyel minden könnyedén sikerül. Nyugodtabb vagyok, jobban a jelenben élek, tele vagyok szeretettel, érzem, hogy jó úton járok és minden a helyére kerül az életemben. 

 
Mindenkinek ajánlani tudom a jógát, aki felgyülemlett, elnyomott feszültségeket, belső konfliktusokat akar feloldani. Kitágítja a beszűkült tudatot, így sokkal érdeklődőbbé, elfogadóbbá válik az ember, könnyeben rátalál önmagára és életútjára.  

Az emberi kapcsolatokkal is csodát művel a jóga. A legjobb az egészben, hogy nem kell benne hinni, a pozitív változások így is, úgy is megtörténnek velünk. Szívem szerint receptre írnám fel minden embernek, hogy válasszon magának valamilyen ehhez hasonló önsegítő módszert és jobb lenne a világ!

 

JuJu
 
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

A fotót Weckermann Sarolta készítette