10 tipp, ami segít továbbadni a ruháidat online

Mindig is része volt az életemnek a szelektálás, de egyre inkább foglalkoztat a minimalizmus, azaz, hogy tényleg csak a szükséges, mindennapos használati dolgok vegyenek körül.

Egyelőre persze nem tervezem, hogy egy matrac és két ruha legyen az összes vagyonom, de szabadságérzéssel tölt el, ahogy látom fogyatkozni a felhalmozott tárgyakat.  Szinte érzem, hogy szivárognak be helyükre új gondolatok, élmények, események, kapcsolatok.

Ha Ti is kedvet kaptatok a szortírozáshoz, ezen keresztül egy kis zsebpénz gyűjtéséhez, akkor íme néhány tanács. 

Mielőtt eladnád  a ruháidat

Aki ruhásszekrénye tartalmát szeretné továbbadni, annak a Gardróbcsere oldalra érdemes regisztrálnia. ( Ezen kívül persze Facebook csoportokban is megszabadulhatunk felesleges dolgainktól, illetve a Live Robe alkalmazást is erre találták ki.)

Az eladni kívánt tárgyak kiselejtezése a kezdő lépés. Hogy miket szelektálj ki, mi alapján döntsd el, hogy valamitől megválj-e, arról ebben a posztban olvashatsz tizenöt tippet. 

Tippek a  sikeres eladáshoz
  1. Ezután következik a ruhák, kiegészítők tisztítása, vasalása. Tedd vonzóvá mások számára! Egy gyűrött ruhát, amin szinte látni, hogy lehet, hogy még büdös is, senki sem szeretne megvenni. 
  2. A legfontosabb egy jó fotó készítése. Ne sajnáld erre az energiát! Ebben az esetben is azt a kérdést érdemes feltenned, hogy „Te megvennéd a fotó alapján?” Ha van valami hibája a ruhának, azt is fotózd le! Ha nem lett színhelyes a kép, akkor próbálj rajta állítani!
  3. Kulcskérdés az ár. Kalkuláld bele, hogy mennyiért lehet turkálókban gyöngyszemekhez jutni, leárazásokon pedig új ruhához. Mondhatni íratlan szabály, hogy amint elhozol valamit egy üzletből, már csak az értéke felét éri. 
  4. Hogy megelőzd a kérdések végeláthatatlan sokaságát, már a termék feltöltésekor adj meg minél pontosabb leírást méretekkel, anyagösszetétellel együtt. Tüntesd fel a termék állapotát, és írj az esetleges hibáiról is. Ha nem tükrözi teljesen a fotó a ruha színét, akkor ezt is említsd meg!
  5. Miután kitetted a ruhádat, kiegészítődet a virtuális kirakatodba, várhatod a jelentkezőket. A gyorsaság az üzenetekre való válaszolásnál itt elvárás, tulajdonképpen szolgáltatást nyújtasz, ezért érdemes gyorsan reagálni a levelekre.
  6. Ne lepődj meg, ha sok ígéretes vásárló válasz, köszönöm nélkül eltűnik, akár még a számlaszámodat is elkéri, de végül nem utal. Ehhez sajnos hozzá kell szoknod.
  7. Ha postáznod kell az árut, akkor csak előre utalás esetén tedd meg!
  8. Személyes találka egyeztetésekor ügyelj a pontos hely- és időmeghatározásra, és mindig cserélj telefonszámot a vevővel, hogy fel tudd hívni, ha valamelyikőtök nem érne oda a megbeszélt időpontra.
  9. Ha van lehetőség rá, ( a Gardróbcsere oldalon van ilyen opció) , akkor értékeld a vevődet, adj visszajelzést róla!
  10. Ne kedvetlenítsen el rossz élmény, mert biztosan fog ilyen is érni.  Az esetek 90 %-ában jófej, kedves emberekkel fogsz találkozni, levelezni, és örömmel fog eltölteni, mikor látod, hogy jó helyre került valami, ami Nálad már csak a helyet foglalta. 

Akkor sem kell tárolnod a felesleged holmikat, ha eredménytelen volt az eladási akció. A Gardróbcserén beállíthatod az „elajándékozás” lehetőséget is a dolgaidnál. Vagy irány egy segélyszervezet, adománybolt vagy csak egyszerűen add oda a kezükbe hajléktalanoknak a dolgaidat!

Ha kíváncsi vagy az én online gardróbomra, akkor itt nézheted meg!
 
A bejegyzés frissítve: 2020. október 22
 
JuJu
 
Tankó Judit
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

A képek forrása a Pinterest