Hogyan intettem búcsút felesleges dolgaimnak

Folyamatosan szabadulok meg a számomra felesleges ruháimtól, kiegészítőimtől, használati tárgyaimtól, egy szóval mindentől, amit az évek alatt összegyűjtöttem a lakásomban.

Egészen apró projecttel indult ez a “hobbim”. Egy rosszul megválasztott szőnyeget akartam eladni a Jófogáson. Olyan hamar elkelt, hogy ezen felbuzdulva, feltöltöttem az oldalra újabb és újabb számomra haszontalan, de másnak kincset érő terméket.

Persze nem gazdagodtam meg ebből,  és volt, hogy bosszúság is ért, de összességében pozitívak a tapasztalataim. Természetesen mindig csak kifogástalan állapotú dolgokat adok el, amiket én is megvennék. Örömmel tölt el, amikor látom a vevő arcán, hogy tetszik neki, amit lát. 

Sosem voltam egy felhalmozós típus, akinek elfeledett, évek óta nem használt, nem viselt dolgai lapultak volna a fiók mélyén. Rendszeresen szelektáltam a szekrényemben. Manapság egyre inkább foglalkoztat a minimalizmus, azaz, hogy tényleg csak a szükséges alapdolgok vegyenek körül.

Egyelőre persze nem tervezem, hogy egy matrac, egy fogkefe és két öltözet ruha legyen az összes otthoni vagyonom. Próbálom viszont bizonyos keretek közé szorítani a ruha-, cipő-, kiegészítő-, lakásdekoráció-készletet. Plusz jóleső szabadságérzéssel tölt el, ahogy látom fogyatkozni a felhalmozott tárgyakat.

Ha Ti is kedvet kaptatok a szelektáláshoz, ezen keresztül pedig némi zsebpénz gyűjtéséhez, akkor íme néhány jótanács. 

 

Aki ruhásszekrénye tartalmát szeretné értékesíteni, annak találták ki a Gardróbcsere nevű oldalt. Nevéből adódóan eredetileg cserebere céllal jött létre ez a fórum, de eladni is lehet ruhát, cipőt, táskát, ékszereket és kozmetikumokat.  

Ha lakásdekorációtól, háztartási eszközöktől, elektronikai cikkektől, könyvektől, minden egyébtől szeretnél megszabadulni ( és ezt tényleg úgy értsd, hogy a legképtelenebb dolgokat is van, aki megveszi) , akkor a Jófogáson vagy a Vaterán fogsz vevőkre találni.
 

Azt fontos leszögezni, hogy időigényes műveletről van szó. Az eladni kívánt tárgyak kiselejtezése csak a kezdő lépés. Hogy miket szelektálj ki, erről ebben a posztban olvashatsz.

 
Ezután következik tisztításuk, rendbetételük, ruha esetében vasalásuk.

A legfontosabb egy jó fotó készítése. Ne sajnáld az energiát egy figyelemfelkeltő kép elkészítésére. Elég visszataszító tud lenni egy gyűrött ruháról készült fotó. Kulcskérdés az ár. 

Ha kitartó vagy, próbálkozhatsz drágábban eladni a holmidat. De ezt csak akkor javaslom, ha tényleg a legújabb divat szerinti, alig használt dologról van szó. 

Tanácsos belekalkulálni az árba, hogy manapság igen olcsón lehet turkálókban gyöngyszemekhez jutni, leárazásokon pedig új ruhához is, így én egy-két ezer forintnál magasabb árral nem szoktam számolni.
  
Miután kitetted a termékeidet a virtuális kirakatodba, várhatod a jelentkezőket. A gyorsaság az üzenetekre való válaszolásnál itt elvárás, hiszen szolgáltatást nyújtasz, ezért érdemes gyorsan reagálni a levelekre. 

Ha kevesebb kérdést szeretnél kapni, akkor már a termék feltöltésekor adj meg minél pontosabb leírást méretekkel, anyaggal együtt. 

Ne lepődj meg, ha sok ígéretes vásárló válasz, köszönöm nélkül eltűnik. Ehhez hozzá kell szoknod. Ha már az áru átadásának leegyeztetésénél jársz az ügyfeleddel, akkor már talán dörzsölheted a tenyeredet. Ha postáznod kell az árut, akkor csak előre utalás esetén tedd meg. Személyes találka egyeztetésekor  törekedj a pontosságra.

 

A Gardróbcsere oldalon pozitívum, hogy értékelni is lehet az eladót és a vevőt is. Azaz bárki, aki a profilodra téved, látja, hogy mennyire vagy megbízható. Vevőként pedig követheted a kedvenc eladóidat, így értesülhetsz róla, ha új terméket töltenek fel.

Akkor sem kell tárolnod a felesleged holmikat, ha eredménytelen volt az eladási akció. Irány egy segélyszervezet vagy csak add oda segítségre szoruló hajléktalanok kezébe a dolgaidat.

 
Ha kíváncsi vagy az én online gardróbomra, akkor itt keresd!
 
JuJu
 
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

A képek forrása a Pinterest