Öltözz karcsúra

Keveseknek adatik meg igazán álomalak, de szerencsére néhány öltözködési trükkel lefaraghatunk innen-onnan pár kilót. A megfelelő forma, szabásvonal, szín, minta kiválasztásával és egy kis figyelemeltereléssel Te is csodákat művelhetsz.

Kerüljük a nagy méretű mintákat pl. a jelenleg divatos trópusit vagy virágosat, helyette hosszában csíkos ruhadarabot, vagy apró pöttyöset válasszunk. 
A trendi fodros dolgokkal óvatosan bánjunk. A ruha, szoknya alján lévő fodor vagy egy kisebb díszítés a vállnál elterelheti a figyelmet a máshol lévő kevésbé kedvelt testtájékról. Ezzel ellentétben a csupa fodorból álló fazonokat nem karcsúsításra találták ki.
Ha nadrágról van szó, akkor az egyenes szabású az előnyös viselet annak, akin van egy kis felesleg. Szoknyából is az egyenes vonalvezetést részesítsük előnyben, vagy az A-vonalút. Ha van egy pici takargatnivalónk, nekünk kedvez a jelenlegi maxiszoknya-divat is. Ruhából válasszunk olyat, melynek mell alatt van a varrásvonala, innen bővül lefelé. A kelleténél picit vastagabb kart eltakarja a most divatos harangujj.

A sötét színek slankítanak. Fontos, hogy ne csak a feketére, szürkére, barnára gondoljunk, viseljünk bordót, méregzöldet, kobaltkéket, padlizsánszínt. Emeljük ki élénk, világos színekkel, amit vonzónak találunk magunkon.
Hangsúlyozzuk a dekoltázsunkat V-kivágással. Figyelemelterelésként vessünk be statement nyakláncot, fülbevalót. Egy vastag öv is hozzásegíthet minket az áhitott homokóra-alak eléréséhez. Tökéletes választás egy ingruha övvel.
Vessük be a mindkét vállat szabadonhagyó, vagy féloldalas darabokat is, hogy elvonják a figzelmet más területről. Hűvösebb időben jó alakformáló szolgálatot tesz egy lágy esésű hosszított blézer vagy hosszú mellény, kardigán.
A tűsarok nyújtja az alakot. Ha bizonytalanok vagyunk 8-10 cm es sarkakon, akkor a most divatos telitalpú cipőket nekünk találták ki.
Óvakodjunk a kisebb méretű ruhák viselésétől. Ma már egyre több fast fashion üzlet kínál molettebb alkatra is ruhákat. Túrkálókban pedig igazi gyöngyszemekre lelhetünk nagyobb méretben.
Melltartó, fehérnemű alsó választásakor is fontos szerep jut a pontosan passzoló méretnek. Segítségünkre lehetnek az alakformáló fűzők, fehérneműk, harisnyanadrágok is, melyeket megtalálunk nőies kivitelben is. Kifejezetten alakformáló nadrágot is bevethetünk, ha lábunkat, fenekünket feszesebbnek szeretnénk mutatni.
Szerencsére a strandon sem kell aggódnunk, hiszen reneszánszukat élik az egyrészes fürdőruhák. Akár a bikininket is feldobhatjuk egy strandkimonóval, ha nem szeretnénk felhívni a figyelmet apró hibáinkra.  

Ne feledkezzünk meg a frizura és a smink arcformáló tulajdonságáról sem. A lebarnult bőr is karcsúbbnak mutatja tulajdonosát.