gardróbrendezés

Erre figyelj vásárláskor, ha átlátható gardróbot szeretnél

Ha olvastátok a blogot és kedvet is kaptatok az előző bejegyzések nyomán ahhoz, hogy szortírozzatok a gardróbotokban, akkor minden bizonnyal most rendelkeztek egy átlátható szekrénnyel. 

Ahhoz, hogy fenntartsátok ezt az állapotot, be kell tartani néhány szabályt. Szezonváltás idején ez különösen nehéz. A legtöbb nő ilyenkor automatikusan úgy gondolja, hogy nincs mit felvennie, de legalábbis frissítésre szorul a ruhatára.

 
Első nekifutásra merésznek tűnhet megfogadni, hogy bizonyos ideig ne vegyünk ruhát. Nem is feltétlenül cél, hogy ne szerezzünk be újabb dolgokat, ha nekünk az öltözködés a szenvedélyünk. Csupán arról van szó, hogy szorítsuk ésszerű keretek közé, csak annyit “fogyasszunk” ruhából, amire tényleg szükségünk van. Törekedjünk a stílusunknak és minőségi elvárásainknak igazán megfelelő, egymással jól kombinálható darabok beszerzésére.
 
A legfontosabb, hogy tudd, mi az, amit igazán szívesen viselsz, mi a stílusod.  Ha ismered az évszaktípusodat és alaktípusodat, akkor könnyű dolgod van. 


Azt stylist nélkül is meg tudod állapítani, hogy mi az, amiben a legjobban érzed Magad, ráadásul mások is üdének látnak benne.  Ehhez a külsőhöz ragaszkodj is!

 
A legegyszerűbb, ha klasszikus darabjaid vannak. Engem kifejezetten büszkeséggel tölt el, hogy akár 10-15 éves ruháim is vannak és bárki elhinné róluk, hogy tegnap szereztem be őket. Tartózkodom az olyan trendek követésétől, amik érezhetően csak rövid ideig lesznek divatban.

 
Ami egészen biztosan tilos, az az impulzusvásárlás. Ez a leggyakoribb oka a felhalmozásnak. Meglátunk valamit, megtetszik és egyszerűen azt érezzük, hogy kell nekünk. Ilyenkor a legokosabb dolog, ha nem a pénztárcádért nyúlsz, hanem hazamész és vársz. Én mindig alszom legalább egyet a vásárlásaimra. Mindenki ismeri azt az érzést, amikor a gyönyörűen megvilágított üzletben, a szebbnél szebb dolgok között megpillantva valamit fellángol benne a szerelem egy ruhadarab iránt. De otthon rájön, hogy annyira nem is tetszik és semmi szüksége rá.

 
Könnyű belefutni akár impulzusvásárlás során is olyan termék megvételébe, ami aztán újabb pénzkiadáshoz vezet. Mindig gondold végig, hogy van-e otthon cipőd, táskád a megvenni kívánt darabhoz. Én mindig lefuttatok egy gyors programot is a fejemben, próbálom szettekbe rendezni leendő vásárlásom tárgyát. Ha ez nem sikerül, akkor jobb kifordulni az üzletből.

 
Legyetek hűek a kedvenc márkátokhoz. Ha tudod, hogy honnan vásárolsz szívesen, akkor eleve felesleges is a többi üzletet, weboldalt felkeresned. Nem csak pénzt, hanem időt is spórolsz.

 
Kíméld meg Magad attól, hogy olyan dolgokat veszel, ami már van otthon. Miért ruháznál be egy harmadik fekete táskára, vagy egy ötödik koktélruhára?

 
Készíts listát arról, amiről úgy gondolod, szükséged van! Így csoportosíthatod a felírtakat aszerint, hogy mi az, ami elengedhetetlenül fontos. Hidd el, ki fogsz szórni néhány tételt.

 
Akár arról is készíthetsz jegyzetet, fotókat, hogy mit mivel viselsz. Ezzel a reggeli készülődést is meggyorsíthatod.

 
Pénzkiadástól és bosszúságtól kíméled meg Magad, ha nem veszel több silány minőségű dolgot. Emellett pedig támogatod az etikus divat mozgalmat is.

 
Régen minden egyes buli vagy jelesebb alkalom esetén úgy éreztem, vennem kell valami új ruhát, de legalább egy fülbevalót a szettemhez. Valljuk be Magunknak, hogy erre semmi szükség. Hacsak munkánk nem kívánja meg, nem fogunk hetente többször koktélruhát felvenni.

 
Hasznos végiggondolni a mindennapjainkat, tevékenységeinket is. Ha irodai munkát végzel, akkor a munkában is viselhető holmikra érdemes fókuszálnod. Azaz értelmetlen otthon miniszoknyából, sortokból, de akár mackóalsókból egy-két példánynál többet tartanod.
  
 
Kezdésként bevezethetünk enyhébb szabályokat is.  Például megfogadhatod, hogy akkor érkezhet egy új darab a szekrényedbe, ha egyet elajándékoztál, eladtál, kiszelektáltál. 

 

Az is olyan örömmel fog eltölteni, ha látod a felszabadult helyet a gardróbodban, mintha vásároltál volna. Nagyobb rend fog uralkodni a szekrényedben, ennek köszönhetően reggelente könnyebben fogsz dönteni a szettedről. Így nyugodtabban, boldogabban fognak indulni napjaid.

Ha érdekel a téma és segítségre van szükséged, keress engem bátran, hogy együtt rakjuk rendbe gardróbodat

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg mással is!

       JuJu

 
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu