A színek bűvöletében

 

Az utóbbi pár hónapban eltűntem, teljesen elmerültem a színek világában Tarcsay Mária színdinamikai szakmérnök iskolájában. 
Bevallom, úgy indultam el a tanfolyamra, majd meglátom az alapképzés után, hogy mennyi új ismeretet adhat nekem. Mindig is színesen öltözködtem, úgy gondoltam, magabiztosan bánok a különböző árnyalatokkal. Volt mögöttem már egy elvégzett stylist képzés, emiatt kicsit szkeptikusan álltam hozzá.
Végül életem egyik legmeghatározóbb eseményévé vált a tanfolyam. A sok hasznos ismeret mellett mindig jó hangulatban telt az együtt töltött idő. Ami pedig a legfontosabb, erre tanított minket Mária is, hogy nem riválisként kezeltük egymást csoporttársaimmal, hanem segítettünk egymásnak.
A „bemelegítő” színtani alapismeretek és festési gyakorlatok elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy világossá váljon, hogyan hatnak ránk a színek.  

 


Ezt követően fogtunk neki a közös munkának, ami hatására a társaimmal együtt mindannyian látható, érezhető változásokon mentünk keresztül. Megismertük évszaktípusunkat, alaktípusunkat, de azt is megtanultuk, hogy másoknak hogyan állapítsuk meg ezeket. Színtípusunknak és arctípusunknak megfelelő sminket készítettünk szakember segítségével. Olyan dolgokkal is gazdagodtunk, amikre nem is számítottam, mégis nagy jelentőséggel bírnak megjelenésünk kialakításakor. Ilyen például, hogy hogyan üljünk, álljunk, járjunk, vegyük fel-le a kabátunkat elegánsan, hogyan kössünk változatosan kendőt, vagy milyen dress code elnevezésekkel találkozhatunk egy meghívón. A férfiak öltözködéséről szóló hétvége tartogatta a legtöbb, eddig számomra ismeretlen, fogalmat. Én eddig nem tudtam, hányféle inggallér-típus létezik, vagy a férficipők pontos megnevezésével sem voltam teljesen tisztában.


Kiderült, hogy bizonyos színeket ösztönösen jól választottam meg eddig is környezetemben, de persze vannak olyan általam kedvelt árnyalatok, melyek nem az én színpalettámról valók. Tulajdonképpen eddig az összes évszak színeiből mazsoláztam. Miután ezzel szembesültem, az első gondolatom az volt, hogy egyelőre nem fogom radikálisan megváltoztatni ruhatáramat. Aztán, amikor sorra jöttek a bókok évszaktípusom színeinek viselésekor, ez a véleményem egy picit megváltozott. Nem csak egyszerűen azt jegyezték meg az emberek, hogy szép a ruhám, hanem kifejezetten azt dicsérték, hogy mennyire jól illik hozzám az adott szín. Ez nem lehet a véletlen műve!

 

Mondanom sem kell, hogy minden nőnek, férfiaknak pedig különösképpen, receptre írnám fel a tanfolyamot. Minden sminkesnek, fodrásznak, enteriőrtervezőnek kötelezővé tenném a tananyagot. Azoknak is hasznos ismereteket ad, akik esküvőre készülnek. Én eddig nem gondoltam, hogy nem mindegy, hogy hófehér vagy elefántcsontszínű ruhában vonul egy menyasszony az oltár elé.

Az is nagyon szimpatikus volt számomra Máriában, hogy úgy érzem, bármikor fordulhatok hozzá segítségért, ha kérdésem, kérésem merülne fel a tanultakkal kapcsolatban. Szeretném én is az általa képviselt szellemiségben minden egyes nővel és férfival megismertetni a színekben és az évszakelméletben rejlő lehetőséget, azaz megteremteni számukra a külső-belső harmóniát. 
Tarcsay Máriáról és a tanfolyamról itt találtok bővebb információt. Ha hozzám fordulsz stílustanácsadásért, akkor a Szolgáltatásaim menüpont alatt nézelődj!

                                                                                                             JuJu

szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu