önbizalom harmónia külső megjelenés

A külsőd – amit megtehetsz érte, és amit el kell fogadni

Az önbizalomnövelő tanfolyamon előadás közben megfordult a fejemben, hogy a velem szemben ülő különböző alaktípusú, súlyú, különböző mentalitású hölgyek azt gondolhatják: “Könnyű neki, itt áll előttünk karcsún és üdén.”


Emiatt gondoltam, hogy megosztom, én milyen harcokat vívtam meg magamban az önbecsülés témakörében, illetve, hogy mit teszek meg magamért nap mint nap. Talán Nektek is inspirációval szolgálhat ez a bejegyzés.

Paleo diéta szerint étkezem. Tulajdonképpen egészségügyi panaszaim miatt volt szükségem gyökeres életmódváltásra. Kétésfél éve építettem bele mindennapjaimba ezt a táplálkozási formát, aminek köszönhetően visszanyertem leánykori súlyomat.

Álmodni sem mertem volna, hogy valaha leszek még kevesebb, mint 60 kiló. Gyakran eszembe jut néhány ruhám, amitől már megszabadultam, mondván, áhh ez már soha többé nem jön rám. Most itt lenne a remek alkalom. 


A diétát 2016-ban néhány szigorú hónappal kezdtem, de később egyre többször “csaltam”. Ennek ellenére tartom a súlyomat. Persze néha elkerülhetetlen a “bűnözés”. 88 éves nagymamám biztosan nem értené, miért nem eszek az eddig imádott töltöttkáposztájából tejföllel. Egy-egy ilyen antipaleo falat bele is férne a mindennapjaimba, mivel sem allergiás nem vagyok a tejtermékekre, gabonafélékre, nincs inzulinrezisztenciám sem, és az alkatomon sem változtat egy szelet torta. Ami miatt szeretném betartani a diétát, az az, hogy egyértelműen érzem, hogy több energiám van, ha elhagyom ezeket az élelmiszereket. 


Ugyanakkor mások tapasztalatából is tudom, hogy már az hatalmas változásokat indít be ha csak a cukrot mellőzzük vagy csak kenyeret, pékárut nem fogyasztunk. Ezek segítségével is eltűnik rólunk néhány felesleges kiló. 

A paleozással egyidőben találtam meg azt az eszközt, ami a legmegfelelőbb testem formában tartásához: a TRX-et. 


Az előzményekhez, sportolással kapcsolatos múltamhoz hozzátartozik, hogy kifejezetten az a lány voltam, aki állandóan a nevét hallotta a tesiórákon, mert csalni próbált, mert nem bírta szusszal az ötvenedik négyütemű fekvőtámaszt.

A testnevelésórák szadizmusa, kudarca olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy évekig hallani sem akartam mozgásról. 


Huszas éveim közepén kaptam észbe, hogy valamit tenni kéne ezügyben. Próbáltam azonosulni az edzőtermek atmoszférájával, kiborítottam két teniszedzőt és a futást is meg akartam szerettetni magammal. Mind hiába.

Végül egy kuponnak köszönhetően ismerkedtem meg a TRX-szel. Személyi edző segítségével sajátítottam el a gyakorlatokat, vettem fel a ritmust, szerettem meg a mozgást.

Az eredmény pedig hamar látható volt. Az otthoni plafont is kifúrattam, felszereltettem magamnak egy edzőkötelet, hogy gyakorolhassak.

Szerencsére nem hagyott alább a lelkesedésem, ma már a magam ura vagyok az edzéseken és egyedül, otthon ösztönzöm saját magamat.

Ezek azok a testalkati dolgok, amik kis odafigyeléssel viszonylag könnyen változtathatóak. Persze vannak, nekem is voltak olyan dolgaim, amiken csak az elfogadás vagy szemléletmódváltás segített.

Fele ennyi idősen nagy tragédiának éltem meg néhány dolgot a külsőmmel kapcsolatban. Szerettem volna kisebb orrot és csokibarnára sülő bőrt, hogy csak párat említsek az akkoriban elviselhetetlennek tűnő problémáim közül. 


Én anno egy papírra felírtam, hogy mi az, amit szeretek magamon, mi az, amit nem annyira, de meg tudom változtatni és mi az, aminek az elfogadásán dolgoznom kell. 


Magam is több önbizalomnövelő, pozitív gondolkodást segítő tréningen vettem részt, végeztem agykontrollt, pránanadit, amik véleményem szerint mind hozzájárultak ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabb legyek.

Jelenleg pedig a meditációt, a jógát tartom az első számú szépítőszernek: kisimítja a ráncokat, kitisztítja a gondolatokat.

Hasonló simító tulajdonságú nálam az infraszauna is, mely az arc, a test és a lélek simogatására is alkalmas.


Aztán itt jövök a képbe szerencsére én. Ugyanis egy szín- és stílustanácsadó is tud annyit előnyére változtatni egy emberen, hogy a bókok nem maradnak el.

Ehhez elég az illető természetes színeivel összhangba hozni az öltözködését, sminkjét, frizuráját és máris biztosított a harmonikus megjelenés.

Nincs olyan alak, amin ne lehetne legalább egy kicsit korrigálni a megfelelő szabásvonalak, minták, színek, anyagok kiválasztásával. Nincs olyan nő, akin ne lehetne valami szépet találni és azt kihangsúlyozni! 

Érdemes törődni a külsőnkkel és a belsőnkkel is egyszerre, mert csak így érhetünk el igazán meggyőző, látványos és tartós eredményt.

JuJu

szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu