csíkos minta

Egy minta, mely karcsúbbá, de teltebbé is tehet, ha nem megfelelően viseled!

Egy csíkos ruhával nehéz melléfogni, már ami a divatot illeti. Ugyanis ez a minta klasszikusnak számít, az már csak hab a tortán, hogy ezen a nyáron különösen trendi. 
 
Az más kérdés, hogy arra ügyelni kell, hol, hogyan és miért alkalmazzuk. Ha ismerjük a szabályokat, játszva alakíthatunk testünk formáján e sokoldalú minta segítségével.
 
Lássuk, mire érdemes figyelni:
 

1. Nem mindegy, milyen léptékű a csík. A vastagabb vonalak, erősítik, nagyobbnak mutatják viselőjét. A vékonyabb csíkozás alkalmas slankításra. 

 

 

2. Akkor is figyeljünk a csíkok méretére, amikor reggel végiggondoljuk, milyen alkalomra öltözünk fel. A munkahelyi, iskolai viselethez a vékonyabb, szolidabb csíkok illenek. Természetesen a színhasználatra is ügyelnünk kell: a visszafogottabbakat válasszuk! A vastagabb, élénk színekben pompázó, egészen kontrasztos csíkokkal akár egy bohém fesztiválkülsőt is varázsolhatunk magunknak. 

 

 

3. A vízszintes csíkozás szélesíti, míg a függőleges vonalak nyújtják az alakot. Szoknya, nadrág esetében kell erre különösen ügyelni, főleg a kritikusabb pontokon, mint a has, csípő, derék. Ha a pulcsink, pólónk, blúzunk vízszintesen csíkos,de mégsem szeretnénk teltebbnek tűnni, akkor ezen tudunk segteni, ha függőleges vonalakkal törjük meg a hatást. Erre alkalmas egy hosszú mellény, egy blézer vagy egy sál. 

 

 

4. Egy alkaton belül akár többféle csíktípust bevethetünk annak érdekében, hogy a homokóra formához közelítsük viselőjük alakját. Például akinek körte alkata van, annak a felsőtestét keresztben csíkos mintával lehet szélesíteni, szoknyája, nadrágja pedig mindenképpen hosszában csíkos legyen.

 

5. Az előző szabályt a tervezők is bevetik, nem kell nekünk összepárosítani felsőket szoknyával, vagy nadrággal. Alkotnak ők nekünk ruhákat és overálokat is, melyeknél keverik a vertikális és horizontális, vagy akár átlós vonalakat, hogy megteremtsék a karcsúbb derék vagy keskenyebb csípő illúzióját. Nézzétek csak ezeket a példákat! 

 

 

6. Mellünket is formázhatjuk, növelhetjük optikailag megfelelően alkalmazott csíkok segítségével. Fokozhatjuk a hatást zsebekkel is, főleg, ha azok keresztben, nagy léptékben csíkosak.

 

 

7. Manapság már bátran keverhetjük nemcsak a csíkos mintákat, de a csíkosat a pöttyössel vagy a kockással is. Igaz, itt is tartsuk szem előtt, hogy munkahelyünkre készülünk-e, vagy egy kicsit bohém külsőre vágyunk.

 

A következő posztból kiderül, én honnan szereztem be – természetesen fillérekért – csíkos ruhát a nyárra. 

Ha kíváncsi vagy, a Te alkatodhoz hogyan passzolnak a különböző mintájú, színű, szabású ruhák a jujuszinesstilus@gmail.com címen tudsz jelentkezni alaktípus-meghatározásra vagy közös vásárlásra!
                                                                                                             JuJu
 

 

                                                                                A képek forrása: Reserved, Asos, Lulus, Express, Mango