tavasz típus évszaktípus színtípus

Az évszaktípusokról: a TAVASZ

Az évszaktípusokat ismertető sorozat első posztjában a tavasz színtípus tulajdonságait foglaltam össze. 
 
Ha felidézünk egy tavaszi képet, hangulatot, szinte biztos, hogy vidám, élénk, világos színek jutnak eszünkbe: zöldülő természet, nyíló virágok változatos színkavalkádja, a nap tündöklő sárga foltja. Ilyen aranyló, élénk, meleg színárnyalatokkal rendelkeznek ennek az évszaktípusnak a szülöttei.
 

Bőrük áttetsző, aranyló, sárgás, barackos árnyalatú. Ők azok, akik igen nehezen barnulnak le. Még ha szereznek is egy kis színt, az is inkább rezes, vöröses árnyalatú és gyorsan el is halványul. Gyakran szeplősek, a szeplőik is aranyló, karamell színűek. Sokszor érzékeny a bőrük és könnyen elpirulnak. 

Tavasz színtípusú hírességek: Emma Stone, Nicole Kidman, Amanda Seyfried
 
Természetes hajszínük a közepes árnyalattól általában világosabb. Tehát szőke, szőkésbarna, vörösesszőke, eperszőke. Ami minden esetben igaz rájuk, hogy hajuk meleg, aranyló fénnyel rendelkezik. A szemöldökük, szempillájuk is világos szőke. 
 

Szemük színe változatos képe mutat: kék, zöld, kékeszöld, szürkéskék. Jellemzően élénk árnyalatú, gyakori a sárgás cirmosság, vagy sárga gyűrű a pupilla körül. 

Ebbe a csoportba tartozó emberek maradnak a legtovább fiatalosak az őket jellemző színeknek köszönhetően. 

 

Öltözködésükben a képen látható árnyalatokat kell választaniuk a tavasz színtípusúaknak. Mivel a természet így alkotta meg őket, ezért ezek az élénk, meleg, sárgás, zöldes színek fognak megjelenésükhöz harmonikusnak hatni. Kerüljék a sötét színeket, különösen a feketét! Minden színben a sárgás tónust keressék! Ha fehéret kell viselniük, a hófehér hidegsége helyett az ekrü vagy elefántcsontszín lágysága illik hozzájuk. A tompa, pasztelles árnyalatoktól beszürkül az arcuk. 
Kiegészítők vásárlásakor is élnek természetesen ezek a szabályok. Nem mindegy, hogy milyen ékszert választanak! Ehhez a meleg színtípushoz az arany ékszerek passzolnak. Ha táskát, cipőt vásárolnak, ezeknek a színét, csatját is érdemes e szabály alapján választani, még ha ez sokszor kihívást is jelent.


Frizurájuk tervezésekor nem érdemes természetes hajszínükhöz különösebben hozzányúlni, főleg nem sötétebbre festetni. Melírozással lehet egy kicsit játszani a színekkel, de fontos, hogy a meleg színeknél maradjon. Ha őszülni kezdenek, akkor is inkább világosabb festésben gondolkodjanak. Mindenképpen meleg színek javasoltak, mint az aranyszőke, méz-szőke, vörösesszőke, eperszőke, írvörös, aranybarna. 

Sminkjük elkészítésekor vegyék figyelembe, hogy már eleve élénk színek jellemzik arcukat, tehát felesleges eltúlozni bármit is. Hagyják tündökölni természetes szeplőiket! Finom, aranyló narancs, barackos, korall, színekből válogasson rúzst, arcpirosítót. Az erős, fekete szemkontúr megkeményíti arcvonásait. Fekete helyett meleg barnával, meleg szürkével kontúrozza szemét. Szemhéjpúdere  barackos, zöldes, vagy aranybarna legyen. 

Ha kíváncsi vagy, Te melyik évszaktípusba tartozol, milyen árnyalatok teszik ragyogóvá megjelenésed, akkor a jujuszinesstilus@gmail.com címen tudsz jelentkezni személyes szín- és stílustanácsadásra. 

JuJu

szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu

https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

A képek forrása a Pinterest és a Reserved.com