nyár típus évszaktípus színtípus

Az évszaktípusokról: a NYÁR

Az évszaktípusokról szóló sorozat következő fejezeteként a nyár típust fogom bemutatni és ellátni betartandó alapszabályokkal.

 
A nyár évszakról – feltételezem- mindenkinek a forróság jut eszébe, egy vízpart, a kék ég, a tenger, a szikrázó napkorong, a zöldellő, virágzó természet. Ez alapján esetleg azt gondolnánk, a nyár színei a legélénkebbek.
 
Ehelyett képzeljük inkább el azt a természeti képet, amikor egy nyári zápor után, fátyolosak, szürkések a színek. Vagy egy forró sivatagban lépkedünk és ott szemléljük az enyhén kifakult árnyalatokat. 
 

A nyár évszaktípusba tartozó emberek színei hidegek, tompák, kevertek. Ezek az árnyalatok jellemzik külsejüket is.

Sokszor esetleg meg sem tudjuk állapítani egészen pontosan szemük színét, gyakran írják le maguk is hajukat “seszínűként”. Nincs nagy kontraszt bőrük, szemük és hajuk árnyalata között.

Nyár színtípusú hírességek: Naomi Watts, Sarah Jessica Parker, Kate Middleton

Bőrük halvány rózsás, hamvas alaptónusú. Ha szeplősek, akkor az szürkésbarna színű. Ha nap éri őket, esetleg első alkalommal pirulnak le, utána szépen barnul a bőrük. 

Hajuk természetes színe világos vagy közepesen sötét szőke, barna. Sosincs aranyló fénye, hanem matt, szürkés, hamvas. Szemöldökük, szempillájuk inkább barna, mint szőke.

Szemük barna, kék, zöld, szürkéskék, zöldeskék, kékesszürke. Sokszor a viselt ruha szerint változik a szemük színe. Szemük alatt gyakran lilás karikák jelennek meg. 

Ruhatáruk kialakításánál a hideg, fátyolos, kevert színeket kell választaniuk, melyek kihangsúlyozzák természetes megjelenésüket.

Ezeknek a hölgyeknek találták ki a pasztell árnyalatokat vagy a cukorka színeket. Minden színükbe keveredik egy kicsi rózsa, kék vagy szürke.

A tavasz évszakon remekül mutató aranyló sárga,  narancs, korall a nyár évszaktípusúak  arcát betegessé, sárgává teszi, így ezeket kerüljék.

Fekete helyett inkább szürkét hordjanak; hófehér helyett pedig fátyolos, piszkos fehéret.

Ékszerek választásánál is a hideg tónust keressék: az ezüstöt, fehéraranyat, titánt vagy platinát. 

A nyár évszak szülöttei előszeretettel festetik hajukat. Érdemes ezzel vigyázni, főleg, ha sötétebb haj szőkítéséről van szó!

A hamvas szőke, barna illik a nyár évszaktípusúak bőrtónusához, szeméhez. Gyakran mégis sárgás árnyalatúra sikerül a színezés, ami fáradttá teszi arcukat.

Platinaszőke, hamvasszőke, hamvasbarna, mahagóni, ezek a klasszikus nyári hajszínek, míg a merészebbek: kékesszürke, rózsaszín, lilásszürke, ezüstösszürke. 

Sminkeléshez nekik találták ki a rózsás arcpírt, rózsaszín, mályva, fáradt fukszia, dinnyepiros rúzsokat.

Szemükön jól mutat egy füstös, kék vagy szürke smink.

Érdekel, mi jellemzi a többi évszaktípust? Olvasd el a Tavaszról, Őszről és Télről szóló bejegyzéseket is!

Szeretnéd végre biztosra tudni, hogy melyik színtípusba tartozol? Várlak tanácsadásaimon!

Már ismered színtípusodat? Akkor csatlakozz a Végre:ÉN! külső-belső harmónia csoportba!

JuJu

szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

A képek forrása a Pinterest