2018 őszi téli színtrendek

2018 őszi/téli trendek – SZÍNEK

Körbejártam egy kicsit az üzletek kínálatát. Én egészen izgalomba jöttem a boltokban fellelhető színektől. Minden évszaktípus bőrébe szívesen belebújnék egy-egy árnyalat kedvéért. 

Ha kíváncsi vagy, melyik évszaktípusnak melyik 2018-as őszi trendszín való, akkor olvass tovább!


A színeket, mint minden szezonban, most is a Pantone cég határozta meg trendriportjában. 

Russet Orange

Az üzletekben én picit élénkebb árnyalatot találtam, mint a Pantone cég Russet Orange névre keresztelt színe. A meleg színtípusba tartozó tavasz és ősz típus szülöttei viselhetik ezt a narancsszínt: a tavaszok az élénkebb verziót, a tompább, “rozsdásabb” hatást keltőt az őszek. Párosítható ekrüvel, aranybézzsel, teveszőrszínnel, terrakottával, aranyló barnával.

balerina – Zara, magassarkú – Zara, ruha- H&M, fülbevaló – Mango

Ceylon Yellow

Nagyon kellemes, üdítő sárga szín. Ezt is a tavasz és az ősz évszaktípusnak találták ki a szezonra. Viselhetik ekrüvel, naranccsal, aranybézzsel, khakivel, meleg barnával.

Pulcsi – Reserved, Sál – H&M, Kalap – H&M

Martini Olive

Meleg szín, mely jól kombinálható narancs és sárga árnyalatokkal, de jól mutat ekrüvel, aranyló bézzsel és barnával is. Ennek megfelelően az ősz évszaktípusúak építhetik be ruhatárukba.

ruha – Reserved, maxiruha – H&M, ingruha – Reserved

Valiant Poppy 

Ez a piros akár a 2018 tavaszi/nyári Cherry Tomato szín őszi/téli megfelelője is lehet. Ezt is viselheti több évszaktípus is. Tavaszként és őszként a narancsosabb árnyalatot keresd, Télként pedig a kicsit kékesebbet! Magabiztos hatást keltesz, ha tetőtől talpig pirosban jelensz meg. A visszafogott elegancia kedvelői párosítsák semleges színekkel, mint a bézs, szürke vagy a kék, természetesen évszaktípusnak megfelelően.

sapka – H&M, cipő – H&M, csizma – H&M, ruha – Mohito

Red Pear

A szín neve őszi körtére utal, így egészen biztosan felvehetik az ősz évszaktípusúak, de a telek is.  Ez egy olyan szín, melynél leheletnyi különbséget adhat színérzet terén az anyag textúrája és egy fényes felületen akár hidegnek is érezhetjük, míg egy vastag szövetkabát esetében bennünk meleg érzetet kelt a szín látványa. Jó párosítás mellé a szürke, a bézs vagy ha színtípusunk engedi, akkor a fekete. 

kabát – Reserved, csizma – Zara, garbó és szoknya – Reserved

Quetzal Green


Erre a színre is igaz, hogy tél és ősz évszaktípus is hordhatja. A fenyőzöldbe hajló árnyalat inkább a teleké, míg a kevert kékeszöld az őszeké. Kombinálható szürkével, bézzsel, feketével, ha kontrasztosa hatásra vágyunk, akkor akár naranccsal is. 

kaftán – H&M, fülbevaló – H&M, garbó és szoknya – Reserved

Nebulas Blue

Ezt a friss kék az élénk évszaktípusúak színe: jól mutat a telek arcához, de akár a tavasz színtípus megjelenését is üdévé varázsolja. Ha a feltűnő szeretnél lenni, akkor párosítsd sárgával, pinkkel. Munkahelyre viseld visszafogottabban: szürkével, feketével kiegészítve. 

kabát – Reserved, pulcsi – Reserved, overál – Reserved

Ultra Violet

A 2018-as év színe az ultraviola, azonban az üzletek kínálatában még csak most kezd megjelenni. Hideg, élénk szín, tehát a tél típusnak való. Akik már magabiztosan mozognak a színek világában, hordhatják sárgával, a többieknek a barna, szürke, fekete segít egy kicsit szolidabbá tenni a megjelenést.

ruha- Mango, fülbevaló – Reserved, táska – Mango, pulóver – Reserved


Crocus Petal


Enek a levendulaszínnek csak kevertebb árnyalatával találkoztam az üzletekben. Az üde árnyalat a tavasz évszaktípust varázsolja ragyogóbbá, míg a fakóbb, tört levendulaszín a nyár évszaktípust. Fehérrel, szürkével, barnával, sárgával is jól mutat. 

 
táska – Zara, ruha – Reserved
 
Limelight
 
A tavasz színtípusnak találták ki ezt a friss árnyalatot. Elefántcsontszínnel, meleg szürkével párosítva visszafogottabb hatást kelt. Ha egy kis kontrasztra vágyunk, akkor kékkel kombináljuk. 
 
nadrág – Orsay, cipő – Zara, kabát – Orsay

Mellow Rose

Ez a kellemes, fáradtrózsaszín egészen biztosan kedvence lesz a nyár évszaktípusúaknak. Hasonló színű ruhadarabjuk már a tavalyi szezonról is lehet. Mályvával, lilával párosítva igazán romantikus, nőies lehet a megjelenésünk. Szürkével vagy fehérrel is felvehetjük.  

blúz és nadrág – Reserved, cipő – Zara


Pink Peacock

Drámai hatást szeretnél elérni? A szinte vibráló Pink Peacock elnevezésű színnel ez garantált. Az eleve hangsúlyos, telt színekkel rendelkező tél évszaktípusnak tökéletes. Én egyelőre csak kiegészítőket találtam ilyen színben. Gyönyörű rúzsárnyalat is! Kombinálható öltözetben kékkel, fehérrel, feketével, szürkével, barnával. 

Lakk orrú cipő – Zara, mini táska – Zara, nyitott sarkú cipő – Zara, táska – Zara


A felsorolt tizenkét szín mellé a Pantone meghatározott öt klasszikusnak mondható árnyalatot, melyek jól kiegészítik az erőteljesebb színeket. Ezek valószínűleg mindenki alapruhatárában már meg is találhatóak.

Ha kíváncsi vagy, Te melyik évszaktípusba tartozol, milyen árnyalatok teszik ragyogóvá megjelenésed, akkor az info@jujuszinesstilus.hu címen tudsz jelentkezni személyes szín- és stílustanácsadásra. 

Ha már ismered a színtípusodat, akkor csatlakozz a megfelelő Facebook csoportba, hogy személyre szabottabb stílustippeket kaphass vagy feltehesd kérdéseidet:

Stílusosan öltözöm Tavasz színtípusúként 

Stílusosan öltözöm Nyár színtípusúként 

Stílusosan öltözöm Ősz színtípusúként 

Stílusosan öltözöm Tél színtípusúként JuJu

szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/
 
A képek forrása a Pantone.com, a Reserved.com, a Zara.com, a Mango.com, a H&M.com, Orsay.hu, Mohito.com