esküvő stílustervezés

Esküvőstyling inspiráció – Tavasz évszaktípus

A legjobb dolog ami történt velem – amellett, hogy ebben az évben volt az esküvőm – az, hogy ez az egész azután zajlott, miután megismerkedtem az évszakelmélettel, saját színtípusommal és színtanácsadó lett belőlem. 

 

Ez több szempontból megkönnyítette az esküvő szervezését. Egyrészt tudtam, hogy menyasszonyi ruhát a fehérnek melyik árnyalatából válasszak. Adva volt a színpalettámnak köszönhetően, hogy milyen színek jöhetnek szóba a sminkemhez és ezekhez igazítottam a dekorációt is. 

(Ebből a bejegyzésből tudhatod meg, hogy milyen színek illenek a Tavasz évszaktípushoz.)

Sikerült egy olyan összképet alkotni, a dekoros csapattal együtt, mely 100%-ban tükrözte a férjem és az én személyiségemet. 

fotó – Pink Pineapple
 

Pedig sokáig kérdéses volt bennünk, hogy egyáltalán vágyunk-e egy “hetedhétországraszóló” lakodalomra, vagy inkább csak egyszerűen összeadjanak minket egy hivatalban.

Itt olvashatod az erről szóló posztot, amiből kiderül, hogy nem bántuk meg a döntésünket.

Stylistként különösen izgalmas volt a saját esküvőmmel foglalkozni: megtervezni, hogyan nézzek ki a férjem és én, valamint a minket körülvevő díszlet. 

A megálmodott képből nehezen tudtam volna engedni, de törekedtem arra, hogy anyagilag minél optimálisabb keretek közé szorítsuk a költségeket. 
 
Ha Te éppen a szervezés előtt állsz, emlékezetes nagy napra vágysz, de fontos számodra az is, hogy itt-ott lefaragj a végösszegből, akkor olvass tovább, mert tudok hasznos tippekkel szolgálni!

1. DEKORÁCIÓ
 

A helyszín, azaz az ELTE Füvészkertje adottsága már meg is határozta részben a díszletet. Aztán ahogy inspiráció után kutattam az interneten, rátaláltam az év egyik esküvői trendjére, a “Greenery”- re. Ennek a lényege, hogy rengeteg zöld növényt kombinálnak halvány bézs vagy fehér virágokkal, bogyókkal, fa és üveg kiegészítőkkel, neutrális textilekkel.  

fotó – Pink Pineapple

 

Egyértelművé vált, hogy a pálmaház és a kert hangulatát szeretném viszontlátni a vacsora helyszínéül szolgáló sátorban is.


Ajánlás révén kerültem kapcsolatba Joó Zsuzsával és csapatával, a Dekor Stílus Bécsi 100. dekoratőreivel. Zsuzsáék a kezdetektől fogva tudták, mit szeretnék, így rövid egyeztetés után hozzá is láttak a megvalósításhoz. Az eredmény magáért beszél.

fotó – Pink Pineapple

 

Az ekrü, bézs és olívazöld textilek, a fa elemek, a rengeteg eukaliptusz, pálmalevél és pünkösdirózsa természetességet csempésztek az asztalokra.

A fehér drapériák, a növényekkel és led izzókkal beborított hullahoppkarikák, valamint a fehér lampionok igazi ünnepi hangulatot kölcsönöztek a helynek.


A csokromat és a fejdíszemet is Zsuzsa csapata készítette. Utóbbival kihívás elé állítottam őket, mert a pipacspiros rúzsom árnyalatához illő virágokat kellett találniuk. 

fotó -Pink Pineapple
 
Sosem fogom elfelejteni azt az érzést, amikor a tükör előtt állva feltettem a fejemre a koszorút. Álomszépre sikerült, és hát nem mindennap visel az ember ilyesmit!
 

A dekorációra végtelen sok pénzt el lehet költeni, ez nem kétséges. Főleg, ha szabadtéren van az ember esküvője, ahol nemcsak a vacsora helyszínét, hanem a körülötte lévő környezetet, fákat, közlekedő folyosókat is díszbe lehet öltöztetni. Végül persze sikerült meghúzni egy ponton a határt és nem szenvedtünk hiányt semmiben. A vőfély árát például megspóroltuk, mert tökéletesen helyettesítette a raklapra írt program.

fotó – Tőke Béla
 

2. RUHA 

Az a kísérletem, hogy hazai szalonból szerezzek be bohém, minimál stílusú menyasszonyi ruhát, kudarcba fulladt. Az általam megkeresett nagyobb szalonokban, nem szerepel ilyen a kínálatban. Maradt lehetőségként a varratás, így kértem varrónőktől is ajánlatot. 

fotó – Pink Pineapple

Mielőtt választottam volna közülük, azért vetettem egy pillantást külföldi divatoldalakra. Szerencsére találtam színtípusomhoz is passzoló, elefántcsontszínű darabot a Lulus nevű amerikai fast fashion cég honlapján. Innen beszerezve a ruhát még a vámmal együtt is jobban jártam, mintha varrattam volna. Az oldalon megadott méretek pontosságának köszönhetően tökéletes illett rám a ruha. A hátsó mély kivágás miatt izgultam egy picit, de ügyesen megoldották a tervezők merevítővel és szilikoncsíkkal, hogy nem mozdult el leüléskor sem a ruha hátulja.


A szabadtéri szertartás miatt lapos cipőt kerestem, hogy esős időben se süllyedjek el a sárban. A Mangoban talált darabot azóta is hordom, főleg, hogy most kifejezetten divat a fehér cipő nem csak menyasszonyoknak. Így ez a költség nem csak az esküvőre szólt.


A férjem tintakék öltönyét is a Mangoból rendeltük. Ez egy jolly joker színnek mondható, ami mindenkinek jól áll. 

fotó – Varga Eszter 


Gyűrűt a Wē ékszertervező páros készítette. A férjem Ősz én pedig Tavasz színtípusba tartozom, tehát mindkettőnk bőrén az arany ékszer mutat jól. Így az anyaga adott volt.

Modern minimalista formát választottunk, azaz négyszögbe zártuk szerelmünket.

3. SMINK

Két dolog lebegett a szemem előtt, amikor a sminkemre gondoltam. Az egyik, hogy nem szeretnék másképp kinézni, mint ahogy általában szoktam. A másik, hogy hogyan oldom meg, hogy ne folyjon végig az arcomon a könnyeimmel együtt a festék. 


Az első problémára azt láttam a legjobb megoldásnak, ha én festem ki magamat úgy, ahogy azt általában ( a rúzst leszámítva) nap mint nap teszem. 


A tartós szemfesték dillemmáját 3D-s műszempilla oldotta meg. Ügyeltem arra, hogy csak éppen annyi pillát és olyan hosszúságút tegyen fel a kozmetikus, ami olyan hatást kelt, mintha csak szempillaspirállal festettem volna ki a szememet.  A szempilla mellé csak leheletnyi aranybarna szemhéjpúdert használtam, melyet szemhéjfesték-alapozóval tettem tartóssá. Elégedett voltam az eredménnyel.

 
fotó – Pink Pineapple


Tavasz színtípusként nem könnyű narancsos színű rúzst találni. (Ebből a bejegyzésből tudhatod meg, hogy milyen színekkel sminkeljen egy Tavasz évszaktípusú nő.)

Így, mikor rábukkantam az Yves Saint Laurent tetováláshatású, matt, pipacspiros rúzsára, azonnal meg is vettem. Nagyon-nagyon nem bántam meg! Néhány perc alatt megszárad a szájfény állagú rúzs. Csókálló, enni-inni lehet vele, nem hagy sehol nyomot, nem szárít. Egyszer korrigáltam rajta az esti buli folyamán. 


Külön erre az alkalomra vásároltam magamnak egy primerként és sminkfixálóként is funkcionáló terméket, ami nekem szintén jó szolgálatot tett és egyáltalán nem került sokba.   

 

4. HAJ

A frizurám elkészítéséhez sem kértem szakember segítségét.

Mivel virágkoszorút készíttettem a fejemre, így ehhez a tőlem mostanában megszokott, kibontott, göndör haj illett.

Az esküvő előtti éjjel a szivacsos csavarók tették szépen a dolgukat. Csak egy kis hajlakkal segítettem rá a fürtök tartósságára. Már évtizedek óta csak ezt a szélálló hajlakkot használom, még sosem hagyott cserben, most sem.  

 

5. VALAMI “PLUSZ”


Mi az, amitől igazán emlékezetes lesz az a bizonyos nagy nap? Ehhez nem kell más, mint szívedet, lelkedet beleadni és egy kicsit szórakoztatni a vendégsereget. 

 

Ezt a célt szolgálta a galambreptetés a szertartás után, de akár az is, hogy a férjem is, az örömszülők is, én is mondtam beszédet a vacsora előtt. 


Két videóval is készültünk az estére a férjemmel. Az egyik inkább slideshow jellegű volt, mely bemutatta a gyerekkorunkat; majd azt ahogyan megismerkedtünk a férjemmel; a közös mindennapjainkat; végül a programjainkat azokkal az emberekkel, akiket az esküvőnkre is meghívtunk.

A másik videó “komoly” forgatásokat követelt meg tőlünk. Ebben a közös életünket jelenítettük meg a reggeli ébredésektől, jógázástól kezdve a munkahelyre való bejutáson, ott töltött időn keresztül a hobbijainkig, nyaralásainkig.

Megérte dolgozni ezeken, mert nem csak az esküvőn arattak hatalmas sikert a kisfilmek, hanem bármikor jó visszanézni őket.  

fotó – Varga Eszter


A vendégeink közül rengetegen megjegyezték, hogy ez volt a legjobb, legmeghittebb esküvő, amin valaha jártak és ez azért volt így, mert mindenből az tükröződött, hogy mi milyenek vagyunk. Ezt mi is így éreztük! 


Éppen ezért, amit tanácsolni tudok minden esküvő előtt álló párnak, hogy készüljenek valami személyes, őszinte aprósággal: tánccal, verssel, videóval, amit sokáig lehet emlegetni.  

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg mással is!

Ha egy stílustanácsadóra bíznád az esküvői arculatod  megtervezését, ajánlom figyelmedbe szolgáltatásaimat

JuJu
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/