alkatelemzés

Mi történik egy alkatelemzésen?

Szolgáltatásaimat ismertető sorozatom következő főszereplője az alkatelemzés, aminek neve: Te és a sziluetted. 

A színtanácsadásról és a gardróbrendezésről hallottál már?

Előfordult már Veled, hogy egy üzletben a vállfán megláttál egy ruhadarabot, majd a próbafülkében Magadra öltve villámgyorsan letépted Magadról, mert szörnyen festettél benne. Esetleg egy fotón vagy ismerősödön tetszett valami, de Rajtad egyáltalán nem volt előnyös.
 
Ugyanakkor biztos találtál már olyan ruhadarabot, ami még ott is formássá varázsolja az alakodat, ahol esetleg van egy kis felesleg.
 

A testalkat-elemzésnek az a célja, hogy ne csak kísérletezgess a szabásvonalakkal, hosszúságokkal, formákkal, hanem tudd, hogy mik azok a darabok, amik a Te testi adottságaidhoz a legideálisabbak, azaz harmonikus, arányos, nőies külsőt kölcsönöznek Neked. 

alkatelemzés

 

Miből is áll össze egy nő alakja?  Hogy megállapítsuk, milyen szabásvonalak illenek egy bizonyos alakformára, vízszintes és függőleges vonal mentén is meg kell vizsgálnunk az alakunkat. 

Testünk függőleges vonal mentén való tagoltsága az arányosságunkat mutatja meg, míg a keresztméret, azaz a szélesség a női karaktert.  

Először a női sziluettedet vizsgáljuk meg. A háromszög, fordított háromszög és tégla alkatokról, öltözködési alapszabályaikról már olvashattál a blogon. Könnyen be tudod Magadat is sorolni valamelyik kategóriába. 

 

Következő lépésként tested arányait mérem fel. Vízszintesen vonalakkal négy részre tagolódik testünk: a fejtetőtől a mell középvonaláig, a melltől a csípő legszélesebb pontjáig, ettől a ponttól a térdkalácsig, majd a talpig terjed egy- egy rész.  Ha ezek hosszát lemérjük és összevetjük, három típust kategorizálhatunk.

Van, akinek a dereka rövid, azaz a mellvonaltól a csípő legszélesebb pontjáig terjedő terület a legkisebb.

A másik gyakori eset, hogy a csípőtől a térdhajlatig eső rész rövidebb valakinek a többinél, azaz rövid a combja. Ezeket mind jól lehet korrigálni a megfelelő szabásvonal és ruhahosszúság kiválasztásával.

A harmadik csoport azoké, akik arányosak e tekintetben. Itt a feladat egyszerűbb: megőrizni ezt az arányosságot az öltözködéssel. 

Hogy a fent említett dolgok mi mindenre vannak hatással? Csak hogy néhányat említsek közülük: meghatározzák, hogy milyen hosszú blézer illik Hozzád, előnyös-e, ha betűrve viselsz egy blúzt, melyik a megfelelő ujjhossz, milyen hosszú legyen a nadrágod, a szoknyád, magassarkút viselj inkább, vagy lapos cipőt. Ezeket mind megtanulod egy alkatelemzés során. 

Ezt követően vesszük csak igazán górcső alá porcikáidat! 

Kicsi vagy nagy a melled; rövid vagy hosszú a nyakad; van pocakod; lapos vagy gömbölyű a feneked; vastag a bokád, a combod, a vádlid; nagy a lábfejed – mindenre találunk olyan megoldást az öltözködés segítségével, ami segít korrigálni ezeket az apró eltéréseket. 

Ha már léteznek erre praktikák, miért ne élnénk vele?

Magasságunk és csontszerkezetünk is befolyásolja, hogy mi áll jól nekünk. 
Gondoljunk pl. arra, hogyan áll egy vékony bokán, vékony csontú lábon egy telitalpú platformcipő. Vagy alacsonyabb termethez aránytalanul nagynak tűnik egy hatalmas táska. 

Tehát rengeteg testalkatbeli tulajdonságod figyelembevételével alkotjuk meg a  harmonikus összképet.

Ha már felöltöztél, akkor viselned is tudnod kell a ruhádat! Ezért igazán fontos szerepe van annak, hogyan jársz, ülsz, mész, lépcsőzöl, vagy hogyan veszed fel és le a kabátodat. Ezt mind meg fogod tanulni!

Az egyik legváltozatosabban használható kiegészítő egy kendő. Mutatok néhány lehetőséget arra, hogy viseld, hogyan kösd meg.


Az alkatelemzésnek is van “utóélete”, ugyanis kapsz tőlem egy személyre szabott jegyzetet. Ebben szerepelni fog minden, amit a tanácsadás során megbeszéltünk. Segítségével magabiztosan fogsz tudni választani Magadnak ruhákat, kiegészítőket. 

  JuJu
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/