Stílustanácsadás színtanácsadás gardróbrendezés

15 hiba, amit ne kövess el vásárláskor!

Megjött a fizu, nincs egy szakadt göncöd sem, amit felvehetnél, egyébként is rossz napod volt, szóval irány a kedvenc boltod? 
 
Mielőtt meggondolatlanul költekeznél, fusd át, vidd magaddal tanácsaimat! 

1. Macerás le- és felöltözés 

Készülj a próbálgatásra! Ne csak arra gondolj, hogy gyorsan le- és fel tudd kapni a ruháidat a próbafülkében, hanem – vedd fel vagy vidd Magaddal azt a ruhadarabot, cipőt, amihez párosítani szeretnéd leendő szerzeményed. Így otthon nem ér meglepetésként, hogy például nem is passzol színben hozzá, vagy mégsem illeszkedik jól a cipőre a nadrág szára.

 
2. Kísérletezgetés stílusidegen dolgokkal 

Ha már megtaláltad saját stílusodat, akkor ehhez tartsd Magad! Felesleges próbálkozni egy ruhatáradba nem illő szoknyával, mert ez csak újabb vásárlást von maga után, hiszen kell hozzá majd felső, cipő, táska, fülbevaló stb. 
 
3. Feszengős cuccok 

Kényelmes viselet, amit kiszemeltél? Vagy állandóan igazgatni, húzogatni kell magadon? Ne vedd meg, ha már most lecsúszik a válladról a blúz, vagy felcsúszik, gyűrődik rajtad a sztreccs ruha, szoknya, mert nem lesz ez másképp a mindennapokban sem.
 
4. Nincs a ruhához való fehérneműd 

Van megfelelő bugyid, melltartód a kiválasztott darabhoz? Gondold át, hogy tudsz-e felsőhöz olyan melltartót felvenni, ami nem látszik át, nem látszódik ki belőle; alsóhoz pedig olyan bugyit, ami nem vág be fenéknél.
 
5. Rossz méret 

Mindig ellenőrizd a méretet! Be tudod-e gombolni? Illeszkedik a válladra? Nem rövid a szára? Nem szorít? Nem vág be valahol? 
Mozogj egy kicsit a ruhában, cipőben.  Tudsz benne menni, leülni? Kellemetlen tud lenni egy lépcsőzés közben elszakadó szoknya. 
 
6. Nem színpalettádról való árnyalat 

Ha már ismered évszaktípusodat, vidd magaddal színkártyádat vásárlásaidhoz, hogy nehogy más évszaktípus színpalettájára tévedj. Még így is előfordulhat, hogy az üzlet mesterséges világításában rosszul méred fel a színt. Ilyenkor jól jön a 30 napos visszatérítés.
 

7. Nem az alaktípusodnak megfelelő ruha

Ki szeretne teltebbnek, alacsonyabbnak tűnni? Szerintem senki. Mindig az arányosság megtartása és a homokóra-alkat elérése a cél az öltözködés segítségével. Ha ismered tested arányait, tudod, milyen szabásvonalak, ruhahosszúságok illenek a sziluettedhez, akkor már tettél valamit a stílusos megjelenés érdekében.

8. Rossz minőség

Gyakran látni olyan darabokat, amik már az üzletben gyűrötten, esetlenül lógnak a vállfán. Ezekről inkább mondj le, mert otthon is meg fog gyűlni velük a bajod, főleg, ha nem a vasalás a kedvenc házimunkád.
 

9. Nem tudod mivel felvenni 

Ha nem jut eszedbe legalább három dolog, amihez párosítani tudod a ruhadarabot, akkor hagyd a boltban, bármennyire is tetszik. 

10. Már van otthon belőle

Ha átlátható gardróbra vágysz, akkor felesleges egy dologból többet vásárolnod, mert úgysem használod ki. Még a döntést is megkönnyíti adott esetben, ha egy bizonyos alkalomra csak egy-két ruha közül tudsz választani.
 
11. Rossz kezelhetőség

Ellenőrizd a ruha bevarrt címkéjét! Ha csak vegyileg tisztítható, akkor mérlegeld, hogy ér-e annyit, hogy állandóan a tisztítóba szaladgálj vele!
 
12. Nem illik az életviteledhez

A ruhatáradnak stílusod mellett az élethelyzetedhez, munkahelyedhez, szabadidős elfoglaltságaidhoz kell illeszkednie. Ha a munkahelyeden nem megengedett 10 cm-es sarkú cipőben mászkálni, akkor felesleges tűsarkú cipőket felhalmoznod. 
 

13. Allergiás vagy az anyagára

Műszálas ruha, gyapjú pulóver. Biztosan Neked is beugrik néhány kellemetlen élmény ezekkel kapcsolatban.  Nem szúr a ruha anyaga? Nem vagy esetleg allergiás rá? Tud benne lélegezni megfelelően a bőröd? Ezt is mérlegeld! 

14. Gyorsan lecsengő divattrend 

Nem csak egy kérészéletű divattrend darabja, amit kiszemeltél? Tényleg szükséged van egy olyan dologra, ami jövőre már cikinek fog számítani? Csak akkor vedd meg, ha nem bánod!
 
15. Nem várt végösszeg

Légy szemfüles a kasszánál!  Előfordulhat, hogy – nem szándékosan ugyan, de – elfelejtik levonni a kedvezmény összegét, ami esetleg nagyobb tételnél hirtelen fel sem tűnik számodra. 
Ha ezeket az elveket követed, nem lesz lelkiismeret-furdalásod, hogy felesleges kiadásokba verted Magad; a szekrényedben sem fog növekedni a sosem viselt darabok száma, tehát elégedettebb leszel a végeredménnyel! 

 

Szeretnél egy stylisttal, tudatosan vásárolni
 
Még nem ismered alaktípusodat vagy színtípusodat? Szolgáltatásaim segítenek a meghatározásukban. 
 
Keress elérhetőségeim valamelyikén!

JuJu

szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu