Stílusosan 50 felett II.

A divat és a stílus nem csak a húszéveseké. Ugye, egyetértesz? 

A sorozat előző részében szó volt arról, milyen színek, anyagok és minták által lesz harmonikus a megjelenésed, ha már elmúltál negyven éves. Itt tudod újra elolvasni a cikket. Íme néhány szabály a szabásvonalakat illetően, melyeket érdemes betartanod, ha már nem mindenhol tökéletes az alakod és néhány részletkérdés, amire figyelj! 


3. Szabásvonalak

Bármilyen testalkatunk van, mindig az legyen a cél, hogy a kívánt homokóra felé közelítsük a formáját. Ne feledjük, hogy a méret nem számít. Sokkal inkább az, hogy teremtsünk egy arányos, nőies sziluettet!


Gyakori hiba, hogy teltebb nők bő ruhadarabokkal igyekeznek elrejteni alakjukat, de ezzel éppen megfosztják magukat a nőies sziluettől. Felejtsük el a lepelszerű és túlméretezett ruhákat! 

Azt a pontot hangsúlyozzuk Magunkon, ahol a legvékonyabbak vagyunk! Ügyeljünk arra, hogy a felsőnk, blézerünk soha ne ott érjen véget, ahol a legszélesebb a csípőnk! A felsőrész és a szoknya vagy nadrág találkozásánál létrejövő vízszintes vonal egészen biztosan odavonzza a tekintetet, tehát igyekezzünk előnyösebb pontra terelni a figyelmet! Ezt a szabályt alkalmazhatjuk egy csizmaválasztás esetében is. Ha vastag a vádlink vagy a bokánk, akkor olyan hosszú szárú csizmát keressünk, ami nem ezeken az erősebb pontunkon ér véget.  

stílus 50 felett

 
Hasunk, csípőnk tájékán van több felesleg rajtunk, tehát körte alkatunk van? Ebben az esetben igyekezzünk a felsőtestet szélesíteni, a vállat formázni, dekoltázst kiemelni. Erre alkalmasak a válltöméssel, vagy egyéb díszítéssel ellátott felsők, vagy a vízszintes csíkozás. Csípőnknél ne legyen zseb, cipzár, behúzás a nadrágon, szoknyán, ami még inkább kihangsúlyozná gömbölyded formáinkat.

Akinek a felsőteste erősebb, azaz eper alkata van, számára a felsőtest optikai nyújtásán, és az alsótest szélesítésén kell dolgozni ruhatára segítségével. Felülre válasszunk sötétebb színeket és matt anyagokat. Csípőnk szélesítésére pedig keressünk olyan szoknyát, nadrágot, melyen berakás, behúzás, cipzár, zseb, fodor van.

Ha nadrágról van szó, akkor az egyenes szabású az előnyös viselet annak, akin van egy kis felesleg. Szoknyából is az egyenes vonalvezetést részesítsük előnyben, vagy az A-vonalút. A miniszoknyát már ne vegyük fel, legalább térd fölé érjen a szoknyánk, ruhánk. 

4. Részletek

Az ördög a részletekben rejlik. 
Az alakformáló fehérneműk jó szolgálatot tesznek ebben a korban. Rengeteg múlik a helyes melltartó-választáson. A jó szabású melltartó a felkarunkig emeli a mellünket. Tehát a felkar közepe és a mell középvonala egybeesik.

stílus 50 felett


Kiegészítőkkel bátran kísérletezhetünk. Egy kendő vagy sál könnyen kedvenc darabunkká válhat a benne rejlő végtelen lehetőség miatt. Ha alakunk nyújtása a cél, akkor hosszan lelógó sálat keressünk! A nyak és a dekoltázs ráncait is leplezhetjük egy szépen megkötött kendővel. 


Egy hosszított mellény is rafináltan eltakarja a kényes pontokat, ugyanakkor karcsúsít és magasabbnak is tűnünk benne.

5. Honnan vásároljunk?


Fejtörést okozhat, hogy mégis hol keressük meg a nekünk való darabokat.

Egyre több fast fashion brand gondol az idősebb korosztályra és a teltebb alkatúakra, például az Orsay, Mango, H&M. Még ha nincs is a lakóhelyed közelében ilyen üzlet, a weboldalon megadott méreteknek és a visszaküldési lehetőségnek köszönhetően érdemes interneten keresztül vásárolni. A second hand üzletekben kifejezetten széles a választék nagy méretű ruhákból. Teljesen új, címkés darabokat találhatunk, ráadásul remek minőségben! 

 

Amit a legfontosabb szem előtt tartanunk ötven felett, hogy a klasszikus stílusú ruhákat, kiegészítőket keressük a kínálatból.  A kislányos, bohém, ethno, punk darabokat már hagyjuk meg a fiatalabbaknak. 

Sosem késő segítséget kérni személyes stílusod kialakításához. Ha bejelentkeznél hozzám, keress elérhetőségeim valamelyikén!

 

JuJu

szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18