Figyelj az arányokra is, amikor felöltözöl!

Aki arra kíváncsi, mit viseljen testi adottságaihoz mérten, leggyakrabban a gyümölcsök nevével jelzett sziluettekről és ezek öltözködési szabályairól olvashat.  
 
Ugyanakkor ezeknek az elveknek az ismerete csak egy aprócska része annak az eszköztárnak, amivel harmonikusabbá tehetjük megjelenésünket és elérhetjük a kívánt homokóra-formát. 
 

Nem elég vízszintes vonalak mentén megfigyelni vállunk, derekunk, csípőnk méretét és ez alapján eldönteni, mit vegyünk fel. ( Ha átismételnéd, mit kell betartanod, ha körte , eper vagy banán alkatod van, akkor csak kattints a gyümölcs nevére! )

Függőleges tagoltságunk mutatja meg, mennyire arányos a testalkatunk. Négy részre osztható a testünk. Fejtetőtől mellig, melltől a csípőig, a csípőtől a térdhajlatig, majd onnan a lábujjunkig eső területek egyensúlyát is figyelembe kell vennünk, amikor ruhát választunk. Ha valamely testtájékunk egy kicsit rövidebb, hosszabb a többihez képest, akkor a megoldást a helyes ruhaválasztás jelenti. 

Mit tegyél, ha rövid a derekad?


A láb hosszának megtörésével, a derék nyújtásával, erről a részről való figyelemeltereléssel lehet korrigálni ezt a testalkatot.

Válassz hosszabb felsőket, blézereket! A blúzodat, pólódat ne tűrd be a nadrágodba, ezzel is nyersz néhány centit és máris formáztad a derekadat.

Ne legyen határozott derékvonala a ruhádnak, keress inkább tunika fazonút!

Kerüld a díszes felsőket, a láncod, sálad se érjen a derékvonalra, mert ezzel csak odairányítod a figyelmet.

Az öved színe a blúzod, inged színével harmonizáljon, ezzel a trükkel optikailag hosszabbnak tűnik a derekad. 

 

Mit tegyél, ha rövid a combod?

A Te esetedben az a cél, hogy az arányaiban hosszabb felsőtested rövidítsd, a combodat pedig nyújtsd.

Erre a legkézenfekvőbb megoldás, ha blúzod, blézered rövidebb, azaz a derekadig ér. Ezzel máris tettél valamit azért, hogy a lábad hosszabbnak tűnjön.

A hangsúly a kritikus pont helyett máshol legyen: alul viselj sötétebb szoknyát vagy nadrágot, a felsőd viszont lehet mintás, fényes anyagú, a blézered díszgombokkal ellátott. 

Ha övet viselsz, akkor az színben, anyagban olvadjon egybe a nadrágoddal vagy szoknyáddal, ezzel néhány centivel “megtoldod” a lábad. 

Függőleges csíkozás is segítségedre lehet, hogy a nyújtsd a combodat, ha még magasított derekú is az alsód, akkor még jobb!
Ezek a leggyakoribb eltérések, melyeket jól lehet ellensúlyozni a megfelelő fazonok és hosszúságok választásával. Ezen kívül persze van még néhány olyan tulajdonság, ami szembeötlő lehet. Nézzük, van-e olyan, ami esetleg Téged is zavar!

Mit tegyél, ha hosszú a karod?


Ebben az esetben viselj vastag csuklópántot, karperecet vagy óraszíjat! Válassz olyan blúzt, ami bő ujjú, csuklórészen húzott, vagy olyan inget, aminek széles mandzsettarésze van!


 

Mit tegyél, ha hosszú a nyakad?Ha valamilyen vízszintes vonal “megtöri” a nyakad hosszúságát, akkor máris rövidebbnek fog tűnni. Mivel érd ezt el? Félhosszú hajjal,  lelógó, szélesebb fülbevalóval, vagy garbóval.


 

Mit tegyél, ha hosszú a lábszárad?Bátran viselhetsz halásznadrágot vagy akár bővebb 3/4-es nadrágot is. Az is csökkenti optikailag a láb hosszát, ha bokapántos cipőt vagy bokacsizmát veszel fel. A sarok magassága néhány centinél ne legyen nagyobb!

 

Mit tegyél, ha hosszú a lábfejed?


Olyan cipőt keress, ami minél kisebb felületet hagy szabadon a lábfejedből, így biztosan nem fog még nagyobbnak tűnni. A törpesarkú, lapos sarkú, emellett hegyes orrú cipőket nem Neked találták ki!

 

Természetesen ezek az aránytalanságok nem élet-halál kérdését jelentik. De miért ne korrigálnánk, rejtenénk el őket, ha van rá rengeteg módszer? Így sokkal nagyobb figyelmet kaphat rajtunk minden, ami szép! 

 

Ha szeretnéd, hogy a Te alkatod sajátosságait kielemezzük pontról pontra és személyre szabott tanácsaimat is szívesen fogadnád, a lenti elérhetőségeimen  tudsz jelentkezni alaktípus-elemzésre. 

Hírlevelem segítségével nem maradsz le a legújabb stílustippekről, kedvezményekről, programokról. Iratkozz fel most itt, és ajándékba kapod 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat. 
 
JuJu
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

A képek forrása a Reserved.com és a Pinterest