Milyen ékszer illik Hozzád?

Az évszaktípus-meghatározás egyik fontos lépése, hogy megfigyeljük, bőröd tónusával, hajad, szemed színével az arany vagy az ezüst színkendő harmonizál-e jobban. 



A hideg színtípusok bőrét az arany besárgítja, zölddé teszi, míg a meleg színtípusok arca beszürkül az ezüst kendő felhelyezésekor. 

Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen nemesfémet választunk, és akkor a gyöngyök, kövek, féldrágakövek színéről még nem is esett szó!

Tavasz színtípus

 

A Tavasz színtípus barackos, porcelánszerű bőréhez, karamellszínű szeplőihez ezzel a melegséggel harmonizáló sárga arany illik, vagy a sárgaréz és a vörösréz. 

Mivel e színtípus megjelenése egy törékeny, tavaszi pillangóra emlékeztet, így letisztult, minimalista ékszerek mutatnak jól rajta. Vékony karpereccel, nyaklánccal, apró köves gyűrűvel egészítheti ki ruháit. 

 

Színpalettájának megfelelően válogasson a drága- és féldrágakövek közül például szivárványszínben pompázó opált, élénk zöld ónixot, kék akvamarint, vagy sárga borostyánt! 

Klasszikus, időtálló stílusához jól passzolnak a gyöngyékszerek is. Mivel a gyöngyöknek is különböző árnyalata létezik, így ezek közül is az elefántcsont, és a halvány barackos, zöldes jöhet szóba.

Nyár színtípus

A hideg, tompa természetes színekkel rendelkező Nyarak megjelenését az ezüst, fehérarany, titán és platina ékszerek teszik tökéletessé. 

Romantikus stílusukhoz aprólékosan kidolgozott, virág- vagy növénymintás, csipkére emlékeztető, egymásba fonódó vonalvezetésű darabok illenek. 

 

Igazán nőiessé tehetik külsejüket gyöngyökkel díszített ékszerekkel. Szürkés pasztelles ruhájukkal harmonizáló legyen a gyöngyök színe is.

Bátran válogathat igazi vintage, köves ékszerek közül is. Ehhez a színtípushoz illő drága- és féldrágakövek a lila ametiszt, rózsakvarc, ónix, opál, akvamarin és rubin. 

Ősz színtípus

 

A telt, meleg színekkel rendelkező Ősz évszaktípus a vörösréz, vörös arany vagy bronz nemesfémeket keresse! 

Alig megmunkált kövekkel, gyöngyökkel érhet el még természetesebb hatást. Elefántcsont-színű, sárgás tónusú gyöngyök közül válogasson! 

 

Olyan természetes darabok, mint bőr csuklópánt,  kagylóhéj fülbevaló, teknőspáncél karperec, elefántcsont gyűrű, fa ékszerszett – nem hiányozhatnak a gyűjteményéből

Vörös korall, borostyán, tigrisszem, aranyló topáz, sárgászöld jade, türkiz kövek jelenhetnek meg az ékszereiken, ha színpalettájuknak megfelelőt szeretnének választani. 

Tél színtípus

A Tél évszaktípus szülöttein a hideg ezüst, fehérarany, platina vagy nikkel ékszerek mutatnak jól.

Válogathatnak a feltűnő, kontrasztos, geometrikus formájú statement darabok közül. 

Választhat bátran hatalmas gyöngyökkel ékesített ékszereket. A gyöngyök színe igazodjon az évszaktípus színpalettájához és nyugodtan legyen ez is kontrasztos:  fekete, fehér, kombinálva vakítóan tiszta árnyalatokkal.

Drága és féldrágakövek, amik ragyogóvá varázsolják: gyémánt, smaragd, hegyikristály, zafír, rubin.



Te azok közé tartozol, akik már ismerik évszaktípusukat? Vagy azokhoz, akik még csak találgatják? 

Szolgáltatásaim segítenek harmóniát teremteni, önbizalmat adagolni, rendet rakni a gardróbodban és tudatosan, könnyedén vásárolni.
Hírlevelemmel nem maradsz le a legújabb stílustippekről, kedvezményekről, programokról. Iratkozz fel most itt, és ajándékba kapod öt részes Hogyan legyen stílusod leckesorozatomat.
 
JuJu
 
szín- és stílustanácsadó, személyi stylist
+36 30 398 83 18
info@jujuszinesstilus.hu
https://www.facebook.com/jujuszinesstilus/
https://www.instagram.com/JuJuSzinEsStilus/
https://hu.pinterest.com/jujuszinesstilus/

A képek forrása a Pinterest