milyen táska illik hozzád

Ezt a listát kövesd, ha Hozzád illő táskát keresel!

Korábban összegyűjtöttem már kabát- és csizmavásárláskor megszívlelendő tanácsokat.

A következő darab, aminek a kiválasztásához segítséget nyújtok, az az ideális táska. 

1. Egyáltalán hány táskád legyen?

Hét-nyolc, maximum tíz táskával vígan el lehet éldegélni. Két közepes méretű táska a hidegebb, sötétebb hónapokra; kettő tavaszra és nyárra, amiket hétköznap, munkába magaddal viszel. Legyen egy nagyobb, amibe akár néhány napi ruha is belefér. Kell egy szabadidős programokhoz való, kényelmesen viselhető oldaltáska vagy hátizsák. Plusz alkalmakra egy kistáska vagy borítéktáska. 

2.Évszaktípusod 

Természetesen színtípusod a legfontosabb, amihez igazodnia kell táskádnak.

Tavaszként  aranybarna, tengerészkék árnyalatút keress az őszi, téli évszakra. A lenge ruhákhoz, meleg évszakokra válassz egy ekrüszínűt. 

Grafitszürke, hideg barna a Neked való a sötétebb hónapokra, ha Nyár évszaktípusú vagy. Ha beköszönt a jó idő, akkor cseréld le retikülöd halvány, rózsabézs vagy szürkésbézs árnyalatúra.

Ha Ősz típusba tartozol, akkor hidegebb időkre tartogass meleg barna, vagy téglaszínű retikült, a tavaszra, nyárra pedig jól jön egy mustársárga vagy khaki.  

A Tél évszaktípus válogathat fekete, hideg barna vagy éppen fehér táskák közül, így egész évben lesz mit párosítania ruháihoz.

Persze más színekből is beszerezhetsz táskát színpalettádnak megfelelően. Ezek csak az alapdarabok, amikkel ki tudod egészíteni az összes szettedet.

3.Stílusod

Stílusod kialakítása összefügg évszaktípusod színpalettájával. 
 

A Tavasz évszaktípus színeivel leginkább a klasszikus formájú, enyhén lekerekített, egyszínű táskák harmonizálnak. Ne legyen semmi feltűnő csatt, lánc, rojt, szegecs rajta!

tavasz évszaktípus táska

A Nyár romantikus stílusával összhangban állnak a most divatos kerek táskák, szütyőszerű fazonok, vagy a klasszikusak közül, azok, amiken van valami nőies díszítés, fodor, csatt, vagy masni. Lehet akár virágokkal hímzett, díszített is a táska.

nyár évszaktípus táska

A rojtos, bojtos hasított bőr táskák, szőtt jutatáskák, hálós szatyrok a természetes stílusú Ősz évszaktípus megjelenéséhez illenek. Szintén jól mutat rajtuk egy nőies hátizsák is.

ősz évszaktípus táska

Télként bátran viselhetsz akár egyszínű, de több kontrasztos színből álló táskát is. Jöhet a lakk, a kígyóbőr-, krokodilbőr-utánzat. Ha bevállalósabb vagy, akkor lehetnek szegecsek a táskádon.  

tél évszaktípus táska

4.Termeted

Bizony nem árt, ha arra is ügyelsz, hogy ha alacsonyabb vagy, akkor egy hatalmas táska össze fog “nyomni”. Aki magas, az pedig még magasabbnak tűnik egy kisebb, hétköznapi retiküllel. ( Persze egy esküvő, ünnepélyes alkalom ettől függetlenül kis táskát, vagy borítéktáskát kíván.)

5.Testalkatod

Körte alkatod van? Figyelj, hogy ne vonja a figyelmet a táska a legszélesebb pontodra! Fiús alkatú vagy? Válassz kerek táskát, hogy ezzel lágyíts az összképen! Alma alkatod van? Közepes méretű, laposabb táskák közül válogass! Eper alkattal nyugodtan viselhetsz olyan válltáskát, mely leér a csípődig, nem baj, ha szélesíti.

6. Csontszerkezeted

Ha madárcsontozatod van, akkor kerüld az ormótlan, hatalmas táskákat. Erősebb testalkattal pedig inkább egy közepes méretűvel egyezzünk ki. 

7. Élethelyzeted

A táskád funkciója, hogy beleférjen minden, ami egy napodhoz szükséges. Ne kelljen külön cipelned egy mappát, vagy az ebédedet. 

Tehát foglalkozásod, közlekedésed is befolyásolja, melyik táska lesz számodra ideális. 

8.Egyezzen a táska és a cipő színe?

Az örök kérdés, amire én konzervatív választ adok: igen, egyezzen. Hiszen ezzel is erősíted a harmóniát! Illetve általános szabály, hogy háromnál több szín ne legyen rajtunk. Ezt könnyebb elérni, ha a táskánk, cipőnk, övünk színe kapásból megegyezik. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg mással is, akinek hasznos lehet ez a cikk! Iratkozz fel hírlevelemre is, nehogy lemaradj az új posztokról, programokról, kedvezményekről!

JuJu

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Pinterest