tél évszaktípus férfi öltözködés

Férfiak és a színek

Alkalmazható-e a színelemzés a férfiak esetében is? 

Mindenkinek szüksége van rá, hogy jó benyomást keltsen, aki csak emberekkel találkozik. Egy randi, egy szereplés, egy beszámoló egy megbeszélésen, egy fontos tárgyalás, az első találkozó a leendő anyóssal, vacsora egy új ügyféllel, számtalan esemény létezik, amelyben segít helyt állni a stílusos megjelenés. Nem kell ennyire kiélezett szituációkra gondolni, egy ügyfélszolgálaton vagy a boltban is másképp állnak hozzánk, ha harmonikus a külsőnk.  

Kell-e egyáltalán egy pasinak foglalkozni az évszaktípusával?

A teremtés koronáira is sok nyomás nehezedik, hiszen elvárjuk tőlük, hogy legyen magabiztosak, védelmezőek, erősek, sármosak, vagy legalább jólápoltak. Ha törődnek megjelenésükkel, ezáltal sikeresebbek lesznek az élet minden szituációjában, ami növeli önbizalmukat, önbecsülésüket, tehát ez egy öngerjesztő folyamat!

A színek és szabásvonalak tudatos alkalmazása, a testarányok figyelembevétele, az arcformához illő frizura, szemüveg megtalálása a férfiaknak is segítségére lehet, hogy megnyerőek legyenek. Még ha ők nem is töltenek annyi időt a tükör előtt, mint a nők, érdemes foglalkozniuk a témával. Mi nők biztosan hálásak leszünk érte!

Pasik és az évszaktípus-meghatározás

Az arculattervezés kiindulópontja a férfiaknál is az, hogy megállapítjuk, mely színek előnyösek számukra. Érdekel, hogyan zajlik nálam egy színelemzés? Ebből a bejegyzésből megtudod!

Ehhez a bőr tónusát, a haj, szőrzet, szakáll természetes színét, és a szem árnyalatát vizsgáljuk meg Johannes Itten színelmélete alapján.  Az elemzés során annak van jelentősége, hogy mennyire rendelkezik az illető hideg vagy meleg, világos vagy sötét, élénk vagy inkább tompa természet adta árnyalatokkal.

A színtanácsadás elméleti alapjairól bővebben itt olvashatsz.

A Tavasz évszaktípusú férfi jellemzői

Áttetsző, meleg tónusú, barackos bőr, igézően üde kék, zöld, vagy barna szemek, aranyló szőke, barna haj és szőrzet jellemzi ezeket a férfiakat. Karamell színű szeplők is előfordulhatnak arcukon. Általában nehezen barnulnak le.

tavasz típus férfi

Mit viseljen a Tavasz évszaktípusú férfi?

Színei világos, friss, meleg, élénk árnyalatok. 

tavasz évszaktípus férfi öltözködés

Ennek megfelelően ingből, pulcsiból, pólóból keressen üde árnyalatot, halvány sárgát, barack színűt, ibolyaszínűt, borsózöldet, türkizkéket. 

Ha nadrágról, zakóról, öltönyről, kabátról van szó, akkor élénk kéket, vagy meleg barnát válasszon, sohase sötét szürkét vagy feketét, melyek öregítik. 

Nyakkendői bátran lehetnek színesek: türkiz, korall, pipacspiros, narancs, akár arany csíkokkal kombinálva. Ha szolidabb hatást szeretne elérni, akkor keressen egy elefántcsontszínű-tengerészkék csíkos nyakkendőt!

Cipő  alapdarabjai elegáns félcipőből a meleg drapp, aranyló barna, tengerészkék. 

Még ha munkahelyén visszafogottabban is kombinálja az élénk árnyalatokat, például a barackszínű inget egy barna nadrággal, nyakkendővel, hétvégeken, szabadidőben bátran kísérletezhet a friss, üde színekkel. 

Órájának szíja, vagy ruháján a gomb, mandzsetta arany legyen. 

Szemüvegkerete legyen teknőckeretes, meleg barna vagy bézs. Táskából válasszon meleg barna árnyalatút!

A Nyár típusú férfi

Világos bőr, szem, haj, szőrzet a jellegzetessége ezeknek az uraknak is, de ezek az árnyalatok hideg érzetet keltenek bennünk. Bőrük világos, szürkés tónusú, szürkés szeplőkkel. Egy fokkal könnyebben barnulnak, mint a Tavasz típusok. Hajuk, szakálluk színe is inkább hamvas, mint aranyló. 

nyár évszaktípus férfi

Mit viseljen a Nyár évszaktípusú férfi?

Ennek a típusnak a gardróbjára  a pasztellszínek és olyan klasszikus árnyalatok jellemzőek, mint a farmerkék, galambszürke, hideg barna. Minden árnyalatnak az élénk változata helyett a tompát kell keresnie az üzletekben!

nyár évszaktípus férfi öltözködés

Ingből, pulcsiból, pólóból a vanília sárga, orgona lila, mentazöld, babakék árnyalatúak fogják megjelenését harmonikussá tenni.

Nadrág, zakó, öltöny vásárlásakor farmerkéket, galambszürkét, vagy hideg barnát keressen. 

Legjobban egy szürke vagy kék kabátot tud kihasználni ruhatárában.

A Nyár típus nyakkendőszínei: rózsaszín, halvány kék, kékeszöld, mályva, dinnyepiros, farmerkék és halvány szürke, akár ezüst pöttyökkel. 

Alapdarabjai elegáns félcipőből hideg drapp, hideg barna, galambszürke, tengerészkék színűek. Ehhez illő táskája szürke vagy kék.

Órájának szíja, vagy ruháján a gomb, mandzsetta ezüst vagy fehérarany legyen. 

Szemüvegkeret esetében előnyös a halványszürke, bézs, hideg barna vagy ezüstös. 

Az Ősz típusú férfi

Meleg, telt, barátságos színekkel rendelkeznek az ilyen férfiak. Bőrük aranybézs vagy halvány barack, olykor narancsos szeplőkkel tarkított. A világosabb bőrtípusú Ősz nehezen barnul, míg a sötétebb bőrűek szép napbarnított színt szerezhetnek. Szemükben gyakran keveredik a kék, zöld, barna aranyló pöttyökkel, cirmossággal. Hajuk a közepes árnyalatoktól sötétebb, és fénylő, vöröses.

ősz évszaktípus férfi

Mit viseljen az Ősz évszaktípusú férfi?

Nekik állnak legkevésbé jól olyan klasszikus, férfiszínek, mint a grafitszürke vagy a farmerkék.  Meleg, tört színekben fognak érvényre jutni előnyös tulajdonságaik. 

ősz évszaktípus férfi öltözködés

Ingből, pulcsiból, pólóból ekrü, mustársárga, töksárga, pávakék, padlizsánszín, rozsdabarna színű harmonizál leginkább természetes adottságaikkal .

Nadrág, zakó, öltöny vásárlásakor terepzöldet, olívazöldet, meleg barnát keressen. 

Legjobban egy barna vagy rozsdaszínű kabátot tud kihasználni ruhatárában. Táskából is ezek a színek a legmegfelelőbbek.

Az Ősz típus nyakkendőszínei: pávakék, töksárga, mustársárga, esetleg arany vagy bronz mintával díszítve . 

Alapdarabjai elegáns félcipőből meleg bézs, barna, mocsárszürke, meleg tengerészkék színűek. 

Órájának szíja, vagy ruháján a gomb, mandzsetta arany vagy rézszínű legyen. 

Szemüvegkeret esetében előnyös a meleg barna, teknőckeretes vagy arany. 

A Tél típusú férfi

A Tél típusú férfi igen feltűnő jelenség. Tiszta, élénk alapszínekkel rendelkezik. Szemük feltűnő, hajuk a közepestől sötétebb. Bőrük lehet sötétebb olivás, kreolos, de halovány, fehér is, mindig hideg alaptónussal. Ha ilyen erőteljes és kontrasztos színekkel rendelkezik valaki, akkor a halvány árnyalatok biztosan sápasztani fogják. 

Mit viseljen a Tél évszaktípusú férfi?

Hideg, élénk, erőteljes színek viseletétől válik magabiztossá a Tél típusú férfi.

tél évszaktípus férfi öltözködés

Ingből, pulcsiból, pólóból hófehér, jeges rózsaszín, tűzpiros, grafitszürke, fekete, királykék, fenyőzöld teszik megjelenését harmonikussá.

Nadrág, zakó, öltöny vásárlásakor grafitszürkét,  hideg barnát, vagy fenyőzöldet keressen. 

Legjobban egy grafitszürke kabátot és táskát tud kihasználni ruhatárában.

A Tél típus nyakkendőszínei:  smaragdzöld, királykék, fenyőzöld, rózsaszín, burgundivörös. 

Alapdarabjai elegáns félcipőből , hideg barna, grafitszürke, fekete színűek. 

Órájának szíja, vagy ruháján a gomb, mandzsetta ezüst vagy fehérarany legyen. 

Szemüvegkeret esetében előnyös a szürke, kék vagy ezüst keret. 

Felmerülhet a kérdés minden férfiban, hogy miért kéne színesen öltözködnie, nem akar úgy kinézni mint egy papagáj, pasi cuccokból nincs is nagyon színes választék. Természetesen arról szó nincs, hogy egy stílustanácsadó színes bohócot akar csinálni a férfiakból. Visszafogottabb a színhasználat az erősebbik nem esetében, mint a nőknél, ez egyértelmű. 

Mégis meg kell találni azokat az árnyalatokat, főleg arc közelben, tehát ingben, pólóban, pulcsiban, ami a színtípusnak megfelelő.

Olvasnál még férfiaknak szóló stílustippeket? Itt éred el az összes pasiknak szóló bejegyzésemet.

Vajon milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek az egyes évszaktípusba tartozó emberek? Erről írtam ebben a bejegyzésben. 

Bejelentkeznél személyes stílustanácsadásra? Itt tudod megtenni!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Pinterest