molett divat öltözködés

10 bámulatosan egyszerű trükk arra, hogy vékonyabbnak tűnj

Úgy érzed, már mindent megtettél azért, hogy lefogyj, de nem sikerül? Vagy éppen most kezdtél el diétázni, sportolni, és várod az eredményét, de még nem vagy teljesen elégedett?

Ez a bejegyzés azoknak szól, akik néha reménytelen esetnek hiszik magukat, úgy érzik, alakjukra nem lehet ruhát találni. 

Egészséged, energiaszinted miatt is kötelességed megtenni mindent azért, hogy ne válj kórósan túlsúlyossá, tehát ez a bejegyzés nem a mozgás, és az egészséges táplálkozás alól ment fel. 

Azzal sem akarlak ámítani, hogy egyszerű öltöztetni egy teltkarcsú alakot. Persze léteznek bizonyos szabályok, amik betartásával sokkal harmonikusabb összképet kapunk.

Mindenki homokóra formára törekszik, de ugyanakkora homokórák nem léteznek, hiszen mindenkinek más a csontszerkezete, magassága, testaránya. Tehát ne a kilókat, centiket mérd állandóan, hanem nőiességben, stílusban gondolkodj!

Ha megpillantasz egy teltkarcsú nőt, aki csodálatosan harmonizáló színekben van felöltözve, szuper a sminkje, leesik az állad a frizurájától, ráadásul még a cipője is irigylésre méltó, akkor kétlem, hogy az lesz az első gondolatod az illetővel kapcsolatban, hogy “vajon hány kiló felesleg van rajta?”. Helyette inkább valami ilyesmit fogsz gondolni: “Hmm, ez igen, ő aztán tud valamit!”

Amit tarts szem előtt, hogy a legkedvezőbb optikai hatás elérése érdekében minél több függőleges vonalra van szükséged, és minél kevesebb vízszintesre az öltözetedben.  

1. Egysoros gombolású inggel, kabáttal, blézerrel, szoknyával  vezesd egy függőleges vonal mentén mások tekintetét!

molett divat öltözködés

2. Hosszú kosztümkabátot, mellényt hordj, ez is optikailag előnyös hatást fejt ki alakodra!

molett teltkarcsú öltözködés

3. Semmilyen felsőrész ne a legszélesebb pontodon érjen véget, így nem az lesz a fókuszban!

molett divat öltözködés

4. Egy színű ruhát viselj, hogy ne “szabdaljanak fel” vízszintes vonalak! Nem biztos, hogy a fekete a legjobb választás! Próbálkozz inkább pávakékkel, burgundival, fenyőzölddel, tengerészkékkel, olajzölddel!

molett divat

5. A ruháidon a minták mérete igazodjon tested magasságához, arányaihoz! 

molett divat öltözködés

6. Kerüld a vastag, sűrű szövésű anyagokat, pl. bolyhos fonalból kötött pulóvereket, tweed kosztümöket, szőrmebundákat! Helyette inkább viszkóz, krepp, velúr, selyem anyagokat válassz!

7. Hosszú, kontrasztos színű nyaklánccal,  egyszerűen a nyakban megkötött sállal is nyújthatod az alakodat!

molett divat öltözködés

8. Cipőd, ne legyen tűsarkú, hanem termetedhez mérten inkább tömbsarkú, magasított talpú vagy telitalpú.

molett divat

9. Táskád mérete is passzoljon hozzád ( még akkor is, ha alkalmi borítéktáskáról van szó): ha túl kicsi, akkor még nagyobbnak fogsz tűnni, ha óriási, akkor “rád pakol” még néhány kilót.

molett divat öltözködés

10. Tereld az arcodra a figyelmet ruhádra, kosztümkabátodra tűzött brossal, vagy szép szemüveggel, sminkkel!

Olvasnál még az alaktípusokról és testarányaidhoz illő öltözködésről? Ezeket a bejegyzéseket ajánlom figyelmedbe:

Alapszabályok körte alkatúaknak

Alapszabályok banán alkatúaknak

Alapszabályok eper alkatúaknak

Mindenkinek, aki testarányainak megfelelően szeretne ruhát választani

Ha szeretnéd, hogy együtt elemezzük ki testalkatodat, akkor ajánlom figyelmedbe Te és a sziluetted szolgáltatásomat. Egy ilyen alkalommal nemcsak a körvonalaidat nézzük meg, hanem lemérjük tested arányait, tetőtől talpig kielemezzük, mi az, amit érdemes kihangsúlyoznod Magadon, majd a helyes metakommunikációról is beszélünk, és segítek Neked izgalmasan kendőt kötni, nem utolsó sorban helyes melltartóméretet választani is. 

Még csak ismerkedsz a stílusos külsőben rejlő lehetőségekkel? Iratkozz fel hírlevelemre, melyhez most ajándékba kapod 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat.

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, ha hasznosnak találtad!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Pinterest