Tankó Judit színtanácsadás stílustanácsadás

Az én stílusstratégiám- most megosztom Veled

Senki nem születik stílusikonnak és senki nem úgy pattan ki reggel az ágyból, hogy mindene harmonizál egymással, be van szárítva a haja és irigylésre méltó a sminkje.

Mint minden más dologba az életben, a stílusunkba is energiát kell fektetni, meg kell dolgozni érte, ha szeretnénk, hogy legyen valamilyen.

Lehet, hogy valakinek jó a stílusérzéke, szépérzéke, de attól még élete során biztosan próbálgatja, mi illik hozzá leginkább, és finomítgatja megjelenését. Lehet valaki bármilyen szabályos szépség, de ha zsíros hajjal, gyűrött ruhában indul el otthonról, nem biztos, hogy a legjobb hatást éri el. 

Tehát a stílusban gondolkodni kell, fejleszteni kell, tanulni kell róla, időt, energiát kell rá áldozni.

Mivel nekem ez az életem elég nagy részét tölti ki már amióta az eszemet tudom, megosztom Veled az én elveimet.

1. Szettekben gondolkodok

Sosem ( vagy tényleg nagyon ritkán) vettem meg valamit azért, mert tetszik. Ha nem jutott eszembe néhány öltözet, amibe be tudtam volna építeni az adott dolgot, akkor maradt a boltban. Legalább három szettbe felöltöztetem képzeletben magamat a ruhával vagy kiegészítővel. Így nincsenek kihasználatlan cuccaim a szekrényemben. 

2. Időtálló cuccokat veszek

Nem követem megszállottan a divatot, maximum egy-egy apró kiegészítő jelzi, hogy azért szemmel tartom a trendeket. Ez éppen elég ahhoz, hogy bárki elhiggye, hogy most vásároltam újonnan az egész öltözetemet. A másik előnye, ha követed ezt az elvet, hogy tényleg évekig hordod a dolgaidat. 

Stílus

3. A legfontosabb: a frizura

Mivel a tekintet fentről lefelé vándorol, ha meglátunk valakit, először a haját vesszük szemügyre. Mennyi mindenre hatással van a frizuránk? Testarányainkra, arcunk formájára, nyakunk hosszúságára, látszólagos életkorunkra. Így mindig nagyon alaposan megtervezem, hogy milyen frizurát vágassak magamnak a fodrászomnál, amiben persze ő is segítségemre van.

4. Kell egy kis smink 

Egy kis színezett hidratáló krém és szempillaspirál szinte mindig van az arcomon. Ennyi smink minden nőnek jár, jót tesz a lelkünknek.  Persze nem egészséges átesni a ló túlsó oldalára sem, jóban kell lenni sminkeletlen arcunkkal is!  Ha már lehetőségünk van rá, hogy egy-két ecsetvonással szebbé tegyük magunkat, akkor éljünk vele!

5. Már alig vásárolok

Jelenleg kb. 130 db ruhám van. Lehet, hogy valakinek ez sok, de nekem lényegesen kevesebb, mint 10 évvel ezelőtt.  Most úgy érzem, megvan mindenem, akár életem végéig is elég ez a ruhamennyiség. Tényleg csak akkor veszek meg valamit, ha valamire szükségem van, azt is inkább használtan szerzem be.

6. Színharmóniákat alkotok

Évszakonként három-négy  színre koncentrálok, és ezek köré építem fel a viselendő”kollekciómat”. Ez megkönnyíti a vásárlást, a felöltözést, a ruhák kombinálását is. Arra is mindig ügyelek, hogy egy szetten belül ne legyen rajtam több három színnél. 

7. Ami elmaradhatatlan: az ékszer

Kiegészítőt, ékszert mindig viselek. Egyrészt azért, mert ezek révén lehet igazán harmóniát teremteni az öltözködésben, ha illenek stílusban, színben a ruhánkhoz. Másrészt azért, mert ezek variálásával  tudjuk magunkat, azaz személyiségünket, aktuális hangulatunkat leginkább kifejezni. 

8. Minden nap “belövöm” a hajam

Bizony, kell időt áldozni rá, ha valaki minden nap rendezett megjelenésre vágyik. Persze ésszerű keretek közé kell szorítani a fürdőszobában töltött időt. Én sem töltök a hajammal 10 percnél többet a tükör előtt, de azt minden nap megteszem, amikor becsavarom.  Szivacsos csavarókkal alszom. Így reggel csak kiveszem őket, és indulhat is a nap. 

9. Táskám és cipőm színe megegyezik

Lehet, hogy sokak szemében ez konzervatív hozzáállás, de számomra  a harmónia mutatója, megalapozója, ha illik egymáshoz színben ez a két kiegészítőm. 

10. Mindig rend van a gardróbomban

Szín és alkalom szerint vannak rendbe rakva a ruháim. Átlátható sorban állnak egymás mellett a cipőim, táskáim, hogy minden előttem legyen, ha kinyitom a gardróbom ajtaját. 

+1 Bár evidensnek tűnik, de azért lényeges, hogy sosem teszem ki az utcára a lábam gyűrött ruhában vagy koszos cipőben. 

Persze kivel nem fordul elő, hogy rohan, vagy rosszabb napja van, esetleg beteg, és nem tökéletes mindene. Nem dől össze a világ ilyenkor! 

Gondolhatod azt is, hogy Neked erre nincs időd. Hidd el, hogy ha kialakítasz egy reggeli rutint, és olyan gardróbot, ami a szövetségesed, akkor elég  20-25 perc, hogy azt mondhasd, kihoztad magadból a maximumot!

Olvasnál még a stílus fontosságáról? Kattints erre a bejegyzésre! 

Szeretnéd tudni, milyen lépésekben érdemes haladnod stílusos önmagad felé? Ez a poszt minden lényeges információt tartalmaz! 

Még csak ismerkedsz a stílusban rejlő lehetőségekkel? Akkor iratkozz fel hírlevelemre, melyhez most ajándékba kapod 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat. 

Oszd meg a bejegyzést másokkal is, ha hasznosnak találtad!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó