smink 50 felett

Szép smink + nyugdíj – miért zárnák ki egymást?

Váltás a dolgos hétköznapokból a nyugdíjas mindennapokba. Mindenki számára elkerülhetetlen élethelyzet, mely egyáltalán nem könnyű.

Új célokat, új elfoglaltságokat kell találni, és még inkább figyelni testi-lelki egyensúlyunkra. 

Az öltözködésünket is érdemes újragondolni, ruhásszekrényünket átnézni, átcsoportosítani úgy, hogy alkalmazkodjon az új élethelyzetünkhöz.

stílus 50 felett

Arról, hogyan változtasd át a gardróbodat, hogyan szelektálj, mi az, amire szükséged lesz nyugdíjasként, és mi az, amire kevésbé, ebben a bejegyzésben írtam. 

Nem csak öltözködési szokásaidat alakítja át a praktikusság elve. Valószínűleg az is megfordul a fejedben, hogy ha eddig mindig makulátlan volt a sminked, és pontosan megtervezett a frizurád, akkor most hogyan tovább. Lehet, hogy túlzásnak gondolod, hogy kisminkelve, és tökéletesen beszárított hajjal szaladj le a boltba, vagy járj a  nyugdíjasklubba, unokázni. 

Tulajdonképpen akkor sem történik semmi, ha így érzed jól magad. Ha így döntesz, akkor csak annyit vegyél figyelembe, hogy mi az, ami felhívja a figyelmet a ráncokra, karikákra, táskákra, és mi az, ami előnyösebb viselet az arc adottságaihoz.

stílus 50 felett

Gondolok itt arra, hogy alapozóból érdemes egy picivel világosabb árnyalatot választani, mint a bőröd színe.

Szemhéjpúderből maximum matt színt vigyél fel, és inkább csak szemceruza-helyettesítőként alkalmazva, azaz csak egy kis segítségként szemed formázásáhához, kiemeléséhez. Tehát nem az egész szemhéjadra, ahol megülhet a ráncokban a festék.

Azzal is elterelheted a figyelmet a szem alatti kisebb-nagyobb hibákról, ha alul nem húzod ki a szemed.

stílus 50 felett

Szempillaspirállal nyisd nagyobbra a tekintetedet, emeld ki pilláidat, így a megereszkedett szemhéjon is tudsz egy picit korrigálni.

A legkritikusabb a szemöldök kérdése! Éveket jelenthet egy elrontott, természetellenes ívű, színű szemöldök. Kövesd mindig a természetes vonalát, és hajad színével egyezzen meg az árnyalata, ha nem szeretnél szigorú, szúrós vagy komor vagy csodálkozó tekintetet!

Rúzsból maradj színpalettád világosabb árnyalatainál. Kifejezetten trendi most a matt rúzs, idősebb korban ez szerencsésebb választás, mint a csillogó változatok.

Ugyanezen az elven válassz arcpirosítót is, a fényes felületekkel csak felhívnád a figyelmet a bőr egyenetlenségeire.

stílus 50 felett

Matt legyen a jelszó, ha sminkről van szó!

Hacsak nem zsírosodik, fénylik az arcod, akkor púdert ne, vagy csak a kritikus pontokon használj, kiemelheti a ráncokat!

Problémát jelenthet, hogy a nyak, és a dekoltázs bőre is veszít feszességéből. Legegyszerűbben ezt azzal palástolhatod, hogy garbót viselsz, kendőt kötsz a nyakadba. Na de mit tegyél nyáron? Ilyenkor a sötétebb színű alapozó lehet a megoldás, vagy ha olyan frizurát vágatsz magadnak, ami lágyan a nyakadba omlik, és úgy szárítod befele, hogy egy picit takarja a nem kívánatos részt. 

stílus 50 felett

Ha azok táborát erősíted, akik nyugdíjasként úgy ítélik meg, hogy már nem nekik való a sminkelés, vagy felesleges ezzel bíbelődniük, akkor is legalább egy szempillaspirálod és egy színezett hidratálókrémed legyen a hétköznapokra, egy kellemes rúzsod és leheletnyi arcpirosítód pedig alkalmakra!

Ezek alapján mi az, amit már kiszelektálhatsz a neszesszeredből?

Válj meg a:

  • highlighterektől
  • csillogó, vizes hatású szájfényektől, rúzsoktól
  • erős kontúroktól szemeden és szádon egyaránt
  • csillogó szemhéjpúderektől
  • fénylő pirosítóktól.

Nem szeretnél lemaradni a következő, 50+ korosztálynak szóló bejegyzésről sem?  Akkor iratkozz fel hírlevelemre, melyhez most ajándékba kapod 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat. 

Sosem késő megtenni a kezdő lépést harmonikusabb külsőd felé. Ha úgy érzed, itt az ideje, akkor itt minden információt megtalálsz szolgáltatásaimról, itt pedig be tudsz jelentkezni hozzám.

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, ha hasznosnak találtad!

Olvasnál még a fiatalos külső titkáról? Ezt a bejegyzést ajánlom Neked!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Pinterest