strand stílus fürdőruha

Tudd meg, hogyan érezd jól magad fürdőruhában

Lehet egy nő bármennyire vékony, magas, ritka az az eset, aki teljes magabiztossággal vetkőzik le fürdőruhára. 

Csak csokibarnán, darázsderékkal érezhetjük magunkat jól a strandon? Nem hiszem!

Szinte biztos, hogy ha körbenézel a fedetlen testeken, eltörpülnek a saját problémáid. Valószínűleg, nem Te vagy a legkövérebb, a legfehérebb, a legnarancsbőrösebb, és akkor még nem beszéltünk az esetleges műtéti hegekről vagy bőrbetegségekről. 

strand stílus

Azt se gondold, hogy az, akit Te esetleg irigyelsz a külseje miatt, nem küszködik vagy küszködött hasonló testképzavar-problémákkal, mint Te. 

Persze nem az a cél, hogy másokhoz hasonlítsd, hanem hogy elfogadd Magad.

Tegyél meg mindent azért, hogy formás, ápolt legyen a tested, hiszen ez az egészséged alapfeltétele is.

Amit nem tudsz megváltoztatni, azért ne ostorozd Magad. Tekints inkább a testedre, mint egy barátodra, szövetségesedre, aki egész életedben melletted van, és hálával tartozol neki, nem állandó kritizálással, becsmérléssel. 

Szerencsére az öltözködés is segítségedre lehet a vízparton. Biztos vagyok benne, hogy a stílusos megjelenés eltereli a figyelmet az esetleges hibákról.

fürdőruha strand stílus

Nemcsak fürdőruhával, hanem szép szandállal, papuccsal, strandkimonóval, napszemüveggel, kalappal, strandtáskával is gondoskodhatsz az összhangról.

Akkora a választék fürdőruhafazonokból, hogy lehetetlenség nem megtalálni a testalkatodnak megfelelőt. 

Milyen fürdőruhát viselj körte alkatúként?

Mivel a csípőd széles, így fürdőruhád alsó része legyen sötétebb, ne legyen rajta nagyobb minta. Akár egyrészes darabból is találsz olyan fazont, ami a felsőtestre irányítja a tekintetet.

körte alkat fürdőruha

Milyen fürdőruhát viselj banán alkatúként?

Aszimmetrikus, fodros, gömbölyded idomaidat hangsúlyozó fürdőruhával tudsz tenni azért, hogy a homokóra forma felé közelítsd a testalkatodat.

banán alkat fürdőruha

Milyen fürdőruhát viselj eper alkatúként?

Nálad a megkötős, fodros, mintás bugyik a nyerők, ezzel tudod a csípődet, fenekedet egyensúlyba hozni a felsőtesteddel. A fürdőruhád melltartója legyen az öltözeted visszafogottabb része.

eper alkat fürdőruha

Milyen fürdőruhát viselj alma alkatúként?

Merevebb anyagból készült, has tájékon húzott, egyrészes fürdőruhák segítenek kedvező hatást elérni a Te esetedben. Jól jönnek a függőleges csíkok, optikai csalódást okozó geometrikus minták is a karcsúsításhoz.

alma alkat fürdőruha

Mit tehetsz még a stílusos összképért a strandon?

Egy strandkimonó , vagy strandruha jelentheti a megoldást, ha feszengsz fürdőruhában.

strandruha

A káros napsugaraktól is megvéd, ha magadra kapod, amikor éget a nap.

 

Ha alacsonyabb vagy, akkor combközépig érő változatot keress, magasabbak akár lábszárig érőt is viselhetnek. 

fürdőruha strand kimonó

Tereld el a figyelmet egy papuccsal vagy szandállal a formás lábfejedre, vagy egy hangsúlyosabb karpereccel a szép kezedre.

strand stílus fürdőruha

Mielőtt napszemüveget vásárolsz, határozd meg arcod formáját. Szabályos, vagy érdemes egy kicsit nyújtani vagy szélesíteni rajta? Ennek megfelelően válassz hozzá szemüvegkeretet, és persze az arányokra is figyelj!

 

Dobd fel a szettedet egy kalappal vagy napellenzővel! Nyáron mindenképpen világosabb árnyalatot válassz, ha ismered színtípusodat, akkor ennek megfelelően meleg vagy hideg színű változatot!

strand stílus fürdőruha

Laza hullám, vagy lazán feltűzött konty, néhány csattal vagy kendővel kiegészítve praktikus és stílusos viselet is a vízparton. 

Nem kell feltétlenül külön strandtáskát venned! Inkább olyan táskát szerezz be, amit hétköznapokon munkába is hordhatsz, de strandoláshoz is beleférnek a szükséges dolgaid. 

fürdőruha stílus strand

Nemcsak tested öltöztetésével, hanem lelked ápolásával is biztosítsd a magabiztosságot a strandon! Olvasd el ezt a  bejegyzést, és kezdd el használni önbizalom-növelő tippjeimet!

Kíváncsi vagy még további nyári stílustrükkökre? Iratkozz fel hírlevelemre, mert éppen most készítek egy mini tanulmányt arról, milyen stílusszabályokat érdemes betartanod, és hogyan tudod kihozni megjelenésedből a maximumot. 

Ha személyre szabottan szeretnéd megtudni, milyen fürdőruha, napszemüveg, szandál, kalap, frizura illik Hozzád, akkor várlak tanácsadásaimon!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Pinterest