stílus öltözködés

Ezért nem elég csak olvasni a stílusról

Te melyik embertípusba tartozol? Azok közé, akik autodidakta módon próbálnak elsajátítani egy-egy tudást, vagy azokhoz, akik biztosra mennek, és szakértőre bízzák magukat?

Információáradat

Az információk azonnali hozzáférhetőségének köszönhetően könnyen érezhetjük azt a mai világban, hogy mindenhez értünk. Azt is gondolhatjuk, hogy problémáinkra biztos megoldást jelent, ha az internet keresőjébe beírjuk, mire vágyunk.

Azonban kivel ne fordult volna már elő, hogy fájt valamije, aztán „Google Doktort” kérdezte meg, innen-onnan összeollózott információk alapján próbálta magát kezelni. Panaszai mégsem múltak el, esetleg kiújultak, így nem úszta meg a találkozást egy orvossal.

Hatalmas a választék, ha valaki öltözködésből szeretné továbbképezni magát.  Javaslom is mindenkinek, hogy olvasson könyveket a stílusról, csatlakozzon csoportokhoz, kövessen bloggereket, vloggereket, inspirálódjon a Pinteresten. 

stílus öltözködés

Itt a blogon is bemutattam már egy korábbi bejegyzésben a Stílustükör könyvet, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek. 

De vajon elég, ha csak olvasgatunk a harmonikus megjelenésről, és képeket, videókat nézegetünk?

A tanulás folyamata

A különböző érzékterületek tanulási folyamatba való bekapcsolódásának vizsgálata során derült arra fény, hogy ha olvasol valamit, akkor abból 10 % marad meg számodra. Ha hallod, akkor 20 %, ha látod 30 %, ha látod és hallod, akkor 50 %. Ha csinálod is, akkor 90 % ragad meg az emlékezetedben.

Ez alapján is egyértelmű, miért hoz sokkal maradandóbb változást az életedbe, ha személyesen keresel fel egy stílustanácsadót.

Egy ilyen tanácsadáson láthatod, hallhatod, megtapasztalhatod a színekben, fazonokban, és a stílusban rejlő lehetőségeket. Egy gardróbrendezésen vagy közös vásárláson a gyakorlatba is átültetheted a tanultakat, mert így lehet legeredményesebben beépíteni az öltözködés aranyszabályait a mindennapokba.

Én magam is rengeteg könyvet elolvastam pl. a pozitív gondolkodásról, de igazi löketet az adott, amikor interaktív foglalkozáson tanultam a témáról.

Eszközök, módszerek, motiváció, kontroll

Akár nyelvtanulásról, edzésprogramról, vagy valamilyen hobbiról, pl. varrásról van szó, mindenhez hozzáfoghatunk az interneten található oktatóanyagok segítségével.

stílus öltözködés stílustanácsadás színtanácsadásA kérdés csak az, hogy így mennyivel hosszabb időt vesz igénybe a tanulás, vajon a megfelelő eszközökkel fogunk-e hozzá, hogyan tudunk maradandó  eredményeket elérni, és ki ad visszajelzést nekünk arról, hogy helyesen csináljuk-e az adott dolgot.

Egy laikus embernek nincsenek otthon eszközei ahhoz, hogy megállapítsa magának színtípusát. Valószínűleg nem látja magát objektívan, hogy testalkatának, testarányainak megfelelően öltözzön. Amivel szinte biztos, hogy nem rendelkezik, az a megfelelő szakmai háttér, vizuális kultúra az egységes, harmonikus, stílusos külső kialakításához.  Visszajelzést a barátoktól, családtagoktól kaphatunk, de vajon ezek mennyire megbízhatóak? 

stílustanácsadás sminktanácsadás

Te már mindent tudsz?

Lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy ő már eleget tud a színekről és a stílusos megjelenésről, de személyesen tapasztaltam meg, hogy még akkor is szerez váratlan felismeréseket, meglepetéseket egy színkendőzés, ha valakinek már van hasonló irányú előképzettsége. Én egész életemben színesen öltözködtem, és már túl voltam egy három éves divat- és enteriőrstylist képzésen, színtani tanulmányokon, amikor átestem a színelemzésen. Ennek ellenére életem egyik legmeghatározóbb élményévé vált, hogy megtapasztaltam, láttam, megtanultam, hogy mik az én színeim. 

stílus öltözködés stílustanácsadás színtanácsadás

Ne hagyd abba sohase a stílusod tökéletesítését, olvass, járj utána, de ha biztosra akarsz menni, akkor keress meg egy szakembert! Különösen, ha úgy érzed, kicsit elakadtál az életben akár a karrieredben, akár a párválasztásban, vagy önmagad elfogadásában, mert mindezekre gyógyír, ha foglalkozol nőiességeddel, megjelenéseddel!

Ha megérett benned a szándék a változtatásra, akkor várlak  szolgáltatásaimon.

Egy kis segítség, ha nem tudod, mi legyen a kezdő lépés a megújulásban. 

Hallottál már róla? A következő  hírlevelemben az őszi-téli színek kombinálásához fogok ötleteket mutatni. Hírlevél-olvasóimnak rendszeresen extra tartalmak és kedvezmények járnak. Ha még nem iratkoztál fel leveleimre, akkor tedd meg itt most! 

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, ha hasznosnak találtad!

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó