stílus alacsonyaknak

10 bámulatosan egyszerű trükk arra, hogy magasabbnak tűnj

Ki ne szeretne magasnak és karcsúnak tűnni?

A sorozat előző bejegyzésében arról olvashattál, mit tudsz tenni azért, hogy látszólag lefaragj a kilókból.

Akkor is, ha elégedett vagy a magasságoddal, és akkor is, ha kevésbé, érdemes figyelembe venned, hogy mik azok a trükkök, amik segítenek optikailag nyújtani az alkatodon.

Alapszabály alacsonyaknak

Amikor meglátunk valakit, fentről lefelé pásztázzuk végig az illetőt egy függőleges vonal mentén. Akkor fog magasabbnak tűnni számunkra, ha szemünk végigsiklik az alakján anélkül, hogy valamin megakadna a tekintetünk. 

Ezt az alapelvet követve világossá válik, hogy miért érdemes megfontolnod a következőket, amikor ruhát, kiegészítőt, vagy akár frizurát választasz Magadnak. 

Ettől tűnsz magasabbnak

1. Viselj sortot vagy miniszoknyát, ha alkatod engedi, hogy hosszabbnak tűnjön a lábad! Ha térdig vagy térd alá érő szoknyát veszel fel, akkor mindenképpen magassarkúval párosítsd! A szoknyán végigfutó pliszírozás, gombsor, függőleges csíkozás is nyújt. 

stílus alacsonyaknak

2. Túl nagy volumenű haj a fül környékén nem szerencsés választás. Ne lapuljon le a hajad, a  fejtetőn legyen megemelt, magasra szárított, enyhén tupírozott a frizurád. 

molett divat

3. Egy bő fazonú ujjmegoldás, mint a japánujj vagy lepkeujj, biztosan szélesebbnek mutat. Helyette válassz a test vonalát egy-két centire követő darabot!

stílus alacsonyaknak

4. Minél egyszerűbb, minta, és díszítés, plusz réteg, fodor nélküli egy ruhadarab, annál jobban nyújtja az alakodat. Ha ragaszkodsz a mintás dolgokhoz, akkor ne legyen túl nagy léptékű a minta!

stílus alacsonyaknak

5. Ha nagyon alacsony vagy, akkor egy hatalmas napszemüveg, kalap, statement fülbevaló vagy shopper táska még kisebbnek fogja mutatni a termetedet. Ügyelj arra, hogy testarányaidnak megfelelően válassz kiegészítőket!

 

6. Nadrágod se legyen bő, palazzo fazonú, se háromnegyedes. Helyette keress trapéz vagy egyenes szárú, a lábadat lazán követő nadrágot! Ne legyen hajtókája sem lehetőleg! Minél jobban rásimul lábfejedre a nadrág, annál inkább magasabbnak tűnsz!

stílus alacsonyaknak

7. Ha sálat kötsz a nyakadba, akkor ne szorosan fond a nyakad köré, hanem inkább lazán kösd meg, vagy lógasd le, ezzel is függőlegesen vezetve a tekintetet!

stílus alacsonyaknak

8. Nem jó ötlet az alacsony termetet 10-12 cm-es tűsarokkal kompenzálni, mert egy ekkora sarok hatalmasnak tűnik hozzánk képest. Legyen inkább kisebb sarkú vagy emelt talpú a cipőd!

stílus alacsonyaknak

9. Egy V vagy U alakú dekoltázzsal is nyújtani tudod felsőtestedet. 

stílus alacsonyaknak

10.  Tetőtől talpig egy árnyalatba felöltözve egészen biztosan végigsiklik mindenki tekintete Rajtad, ezzel biztosítva azt, hogy magasabbnak tűnj. Már akkor is sokat tettél ezért, ha a nadrágod és a cipőd színe ugyanolyan, vagy szoknya viselése esetén a szoknya, harisnya és cipő színét hangold így össze!

stílus alacsonyaknak

Stílusban és nőiességben gondolkodj, ne centikben!

Bármilyen is a testalkatod, mindig jusson eszedbe, hogy ha egy ízléses ruha van Rajtad, gyönyörű kiegészítőkkel, a hajad is passzol Hozzád, és még egy természetes sminket is feldobtál Magadra, akkor lehetetlen, hogy bárki is azt számolgatná Téged megpillantva, hogy hány kiló vagy centi lehetsz!

Ha szeretnéd egy szakembertől megtudni, hogyan tudod a legjobb formádat hozni, akkor ajánlom figyelmedbe Te és a sziluetted szolgáltatásomat. Egy ilyen alkalommal kielemezzük, mi az, amit érdemes kihangsúlyoznod Magadon, és hogyan tudod elterelni a figyelmet onnan, amit nem szeretnél a fókuszba helyezni. A helyes, nőies metakommunikációról is beszélünk, és segítek Neked izgalmasan kendőt kötni is, ezzel is megújítva megjelenésed.

Még csak ismerkedsz a stílusos külsőben rejlő lehetőségekkel? Iratkozz fel hírlevelemre, melyhez ajándékba kapod 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat.

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, ha hasznosnak találtad!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Pinterest