Stílustanácsadás színtanácsadás

Őszintén a stílustanácsadásról

Egy régebbi bejegyzésben már összefoglaltam a színtanácsadással kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Emlékszel rá? Ha nem, akkor itt olvasd el! 

Most három olyan gondolatot osztok meg Veled, ami lehet, hogy Téged is foglalkoztat.

1. Érdemes elmenni színtanácsadásra, ha ennyi félrenézett évszaktípus van?

Biztosan követsz más színtanácsadókat is, olvasol félrenézett színtípusokról, hallasz másodvéleményekről.  Nem csoda, ha valakinek, aki még nem járt szín- és stílustanácsadáson, meginog az egész szakmába vetett hite.  

Igazából nem is az évszaktípus félrenézésével van a baj, hanem azzal, ha ezt egy tanácsadó nem látja be akkor sem, ha a vendége utólag jelzi neki, hogy valami nem stimmel, nem érzi jól magát a színeiben. 

Nem vagyok én sem tévedhetetlen,  nincs mögöttem még sok évnyi tapasztalat, de fontos számomra, hogy tényleg elindítsak egy változást ügyfeleim életében. 

Ha valaki nem egyértelmű eset, akkor addig kendőzünk, amíg nem marad kérdés egyikünkben sem. Emellett bárkit visszavárok egy ellenőrzésre, aki úgy véli, nem tud azonosulni a színpalettájával. 

Hiszek egy ilyen tanácsadás nőiességünkre, hangulatunkra, lelkünkre, egész életünkre gyakorolt pozitív hatásában. Ha bizalmatlan vagy, akkor mindenképpen olyan tanácsadót keress, akinél van garancia a szolgáltatásra!

őszintén a stílustanácsadásról

Hogyan győződhetsz meg róla, hogy helyesen állapították meg a színtípusodat?

Egyszerűen érezni fogod! Még akkor is, ha először bátortalanul tekintesz a személyes színpalettádra, idővel rájössz, hogy a színeid valahol már az életed részét képezték, csak esetleg nem merted tudatosan használni őket. Az évszaktípusodnak megfelelő színeket büszkén viseled, kivirulsz tőlük, megdicsérnek, tehát egyértelművé válik, hogy jó úton jársz! 

2. Nem merek elmenni egy stílustanácsadóhoz. Mi van, ha leszólja a kinézetemet, vagy megbotránkozik plusz kilóimon?

Néha úgy érzem, pont azok nem jönnek hozzám tanácsadásra, akiknek a legnagyobb szüksége lenne feltöltődésre, magukhoz való közelebb kerülésre, megújulásra, néhány biztató szóra, vagy arra, hogy új nézőpontból tekintsenek önmagukra.

Azokat nem akarom meggyőzni, akiket nem érdekel a megjelenésük. Elfogadom, ha valakinek ez az álláspontja. 

Azokhoz tudok szólni, akiket foglalkoztat, de nem szánták még rá magukat a változtatásra.

őszintén a stílustanácsadásról

Lehet, hogy Te is félelemből nem teszed meg a kezdő lépést, mert azt gondolod, kellemetlen egy stílustanácsadóval való találkozás? Lehet, hogy még él az a sztereotípia, hogy a stylist egy öntelt személy, aki mindenféle drága, és idétlen ruhát akar ráadni az ügyfeleire? 

Egyre több stílustanácsadó foglalkozik a külsőségek mellett a lélekkel is. Én is ezt az elvet követem, hogy nem elég csak a megjelenésen dolgozni, az önbizalmunknak is a helyén kell lennie ahhoz, hogy igazán meg merjük mutatni magunkat stílusunkon keresztül is. (Így jött a Végre:ÉN! külső-belső harmóniateremtő workshop ötlete is. Erről bővebben itt olvashatsz.) 

Egy stílustanácsadáson nem az a cél, hogy a hibákat elemezgessük, hanem hogy megoldást találjunk rá! Ráadásul valószínűleg a stílustanácsadónak is vannak olyan hibái, amivel meg kellett barátkoznia, mint minden nőnek.  

Én inkább attól félnék, hogy úgy élem le az életemet, hogy nem fedeztem fel a bennem rejlő lehetőségeket, az igazi nőt, és nem tudtam megmutatni a világnak, hogy ki is vagyok valójában!

3. Ha ma elmegyek egy stílustanácsadóhoz, mikortól fogok stílusosan öltözni?

Ha elmegyek stílustanácsadásra, akkor utána dobhatom ki az ablakon az összes olyan ruhát, ami nem a színtípusomnak és alaktípusomnak megfelelő? 

Dehogy! A stílustanácsadást ne úgy képzeld el, hogy kilépsz az ajtómon, és egyből megváltozik minden. Nem tudom az én gondolataimat “átműteni” a Te fejedbe!

Egy folyamatot tudok elindítani, amihez a nyitottságod és a gyakorlásod, tanulásod is kell. 

Otthon is elő kell venned a tőlem kapott jegyzetet, a nyomtatott színkártyát, és figyelni, elemezni a színeket, fazonokat a szekrényedben és az üzletekben. 

Persze, ha bizonytalan vagy, szeretnéd, hogy együtt ültessük át a gyakorlatba a megszerzett tudást, akkor közösen is rendbe tehetjük a gardróbodat, majd azt is meg tudom mutatni, hogyan vásárolj tudatosan.

Én már majdnem két éve ismerem színtípusomat, de még így is van olyan ruhadarab a szekrényemben, aminek a színe nem a színpalettámról való. Ilyenkor érdemes színtípusunkhoz passzoló blézerrel, kardigánnal, fülbevalóval viselni a színben nem teljesen tökéletes darabot.

Ha egyszer belopják magukat évszaktípusunk színei a szívünkbe, akkor onnantól kezdve úgyis csak rájuk fogunk az igaziként tekinteni. Rájuk fogunk az üzletekben fókuszálni, így fog szépen lassan mindenki a neki szimpatikus tempóban megújulni, és ezzel párhuzamosan kialakítani egy olyan gardróbot, ami őt tükrözi. 

Olvasd el ezt a bejegyzésemet is,  mert 40 problémát sorok fel, amire megoldást nyújtok. 

Ha elszántad magad a változásra, akkor várlak!

Még csak ismerkedsz a stílusos külsőben rejlő lehetőségekkel? Iratkozz fel hírlevelemre, melyhez ajándékba kapod 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat.

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, ha hasznosnak találtad!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó