Színek színes stílusos öltözködés

7 ok a színes öltözködésre

Te a színes vagy a szürke tömegbe tartozol jelenleg?

Tudom, hogy arra születni kell, hogy valaki tetőtől talpig színesbe öltözzön. Rendben van, hogy nem látni minden egyes emberen színes kabátot, sálat, sapkát, kesztyűt, táskát vagy cipőt. 

De azért elszomorít, hogy mennyire fekete és szürke az utcakép – főleg télen-, néhány kivételes színfolttól eltekintve. 

Leélheted szürkében, feketében is az életedet, de akkor olyan lesz, mintha a négy fal között élnél, és sosem tennéd ki a lábad, hogy felfedezd, mennyi jó dolog vár odakint. Vagy olyan, mintha lenne szád, de sosem mosolyognál vele. Mintha ennél, de mindig csak gyors kaját, sosem gyümölcsöt, zöldséget vagy vitamint. 

Ha már vannak, léteznek, sőt gyönyörűek tudnak lenni a színek, akkor használd őket!

Meggyőződésem, hogy lelki oka van annak, ha valaki nem mer színeket viselni, színekkel kísérletezni, azaz megmutatni önmagát a világnak. 

Ilyen esetben először az önbizalmat kell erősíteni. ( Éppen ezért indítottam el stílustanácsadásaim mellett a Végre:ÉN! külső-belső harmóniateremtő workshopjaimat.)

Színes stílusos öltözködés

Miért használj színeket az öltözködésedben?

 1. A színek hatnak hangulatunkra. Ennek jelentőségét szerintem senkinek nem kell magyarázni egy stresszesebb vagy borongósabb napon.

 2. A színekkel környezetünket is befolyásolhatjuk. Reggel aszerint is érdemes végiggondolni, hogy milyen színt viseljünk, hogy a minket körülvevő embereket megnyugtatni akarjuk, vagy inkább felpezsdíteni. 
 3. A színekkel kommunikálhatunk. Professzionális, energikus, barátságos, nyugodt, érzékeny vagy magabiztos fellépésre vágysz? Ez mind csak a helyes színválasztáson múlik!
 4. Kitűnhetünk a tömegből. Hangulattól és célunktól is függ, hogy elvegyülni akarunk-e a tömegben. Viszont néha kifejezetten jól jön, ha észrevehetőek vagyunk, és valaki “kiszúr” minket a tömegből. 
 5. Színeket viselve smink nélkül is ragyoghatunk. Sok esetben csak azért sminkeljük ki magunkat, mert anélkül fáradtnak véljük az arcunkat. Laikusként lehet, hogy nem látjuk, hogy csak a ruhánk nem megfelelő színe miatt érezzük azt, hogy fel kell dobnunk valamit a szemünkre vagy a szánkra. 
 6. Szimpatikusabbá válhatunk. Hiszem, hogy ha választanunk kellene egy feketébe öltözött és egy színes ruhába öltözött ember között, akkor többségünk a színes ruhát viselőt szólítaná meg szívesebben.
 7.  Inspirálhatsz másokat. Ha mersz színeket viselni, bátran kombinálni, biztos vagyok benne, hogy mások is felfigyelnek Rád, és kedvet kapnak a színesebb öltözködéshez.  

Színek stílus öltözködés

Ami visszatarthat a színek viselésétől

 1. Rossz emlékek. Engem a lilához fűztek negatív érzelmek, de a színtanácsadás segített átlendülni ezen. Amióta színkendők segítségével megtapasztaltam, hogy milyen jól állnak a lila azon árnyalatai, amelyek az évszaktípusomnak megfelelőek, más szemmel tekintek a lilára, és keresem a hozzám passzoló darabokat.
 2.  Azt gondolod, Neked nem áll jól valamelyik szín. Ilyen nem létezik!  Csak meg kell találni a Te természetes színeiddel harmonizáló árnyalatát. Ugyanis minden színnek van hideg- meleg, világos-sötét, élénk-kevert árnyalata. Az, amelyik hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Te természet adta árnyalataid, az sosem lesz túl harsány, furcsa, sok vagy kevés Rajtad.
 3. Más sem visel színeket. Biztos, hogy mindenben a tömeget kell követni, mert az a helyes út? Én nem hinném! Az Indexen olvastam nem rég egy cikket, amiből kiderült, hogy a magyarok többsége iszik és dohányzik. Ettől még Te élhetsz egészségesen, és mutathatsz példát másoknak! Így van ez a színek viselésével is.

Kezdd apró változtatásokkal!

 • Legyen először a kesztyűd, a sálad, az öved vagy a fülbevalód színes!
 • Ha nem használtál eddig még rúzst, akkor próbálj ki kezdésként egy színezett ajakápolót vagy szájfényt!
 • Nagyon élénknek találsz egy színt? Tompítsd szürkével, barnával, amíg meg nem szokod, és fel nem bátorodsz!
 • Válassz ki egy élénk színt, ami a legszimpatikusabb, és először e szín köré építsd fel a ruhatárad!
 • Kísérletezz pénztárca- és környezetkímélő módon turiból a színekkel! Ott sokszor ráadásul színek szerint csoportosítva találod a ruhadarabokat! 
 

Érdekel, hogyan zajlik egy színtanácsadás nálam? Olvasd el itt!

Megtapasztalnád, hogyan lépnek kölcsönhatásba az egyes árnyalatok szemed, bőröd, hajad színével? Biztosra akarsz menni a színek világában? Akkor várlak tanácsadásomon!

Mélyebben is érdekel a színtanácsadás elméleti háttere? Ebben a bejegyzésben foglaltam össze a tudnivalókat!

Még csak ismerkedsz a stílusos külsőben rejlő lehetőségekkel? Iratkozz fel hírlevelemre, melyhez ajándékba kapod Hogyan legyen stílusod leckesorozatomat és 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat.

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, ha hasznosnak találtad!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó