A stílus 7 alapszabálya

A harmonikus megjelenés 8 alapszabálya

Te mit üzensz a stílusoddal?

Akár tudatosan, folyamatosan alakítod a stílusodat, akár nem foglalkoztatott eddig különösebben a téma, a személyes arculatoddal, megjelenéseddel meséltél és mesélsz minden nap Magadról a környezetednek.  

Ha szeretnéd, hogy az így átadott üzenet pozitív és meggyőző legyen, akkor nyolc dologra kell figyelned. 

Így tervezd meg a megjelenésedet!

  1. Hangold össze az általad viselt színeket egymással is és természetes színadottságaiddal is! Arra a kérdésre, hogy természetes színeidhez milyen árnyalatok passzolnak, az évszakelmélet ad pontos választ. Színtípusod palettájának árnyalatai egymással is jól fognak mutatni, hiszen ezek azonos színcsaládból származó, azaz együtt is harmóniát alkotó színek. Ha eszerint választasz ruhát, sminkárnyalatot és hajszínt, már tettél egy hatalmas lépést az egységes megjelenés irányába. A stílus 7 alapszabálya
  2. Frizurád formája illeszkedjen arcodhoz és testarányaidhoz! Színe passzoljon bőrtónusod, szemed, szemöldököd, szempillád árnyalatához! Ha a megfelelő hajszínt keresed, akkor is az évszakelmélet mutatja meg a helyes irányt. Azaz bőröd tónusa, szemed színe határozza meg, hogy milyen hajszín passzol hozzád. Testmagasságodat, csontszerkezetedet és arcod formáját, arányait is szemügyre kell venni akkor, ha olyan frizurát szeretnél, amiben igazán örömödet leled
  3. Elengedhetetlen a harmonikus összképhez egy természet adta színeinkkel, arcformánkkal egységet alkotó, szépítő, kiemelő smink. A rúzs, szemhéjfesték, szemceruza, pirosító, alapozó, szempillaspirál, korrektor, púder színének kiválasztásakor is tisztában kell lennünk évszaktípusunkkal annak érdekében, hogy az arcunkra festett szín ne legyen túl sok, túl kevés se, hanem természetes szépségünket emelje ki. A kozmetikai tetoválás, és a tartós szempillafestés színét is színtípusunkhoz kell igazítani annak érdekében, hogy ne keményítse meg a vonásainkat.
  4. Használj kiegészítőket is, melyek színben, stílusban passzoljanak az öltözetedhez! Sokan megfeledkeznek az ékszerekben, övekben, hajdíszekben, kalapokban rejlő lehetőségekről. Pedig ha a megjelenés tudományát a főzéshez hasonlítjuk, akkor a fűszereket az öltözködésben a kiegészítők jelentik. Egyrészt megmutathatod, hogy milyen vagy Te, még akkor is, ha a munkahelyedre kell felöltöznöd a klasszikus munkahelyi megjelenés szabályai alapján. Másrészt a kiegészítők egymáshoz és öltözetedhez való  hozzáillesztésével tudsz igazán harmóniát sugallni.
  5.  Találd el az egész koncepcióban az arányokat: figyelj, hogy ne legyen túl semmilyen, de túl giccses se az összhatás! Születni kell arra, hogy eltaláld a helyes egyensúlyt:  azaz légy megjegyezhető, de ne legyél túl sok! 
  6. Sziluetted, tested arányossága, csontszerkezeted, magasságod számít, amikor a megfelelő szabásvonalak, ruhahosszúságok után kutatsz. Az, hogy hány kilót mutat a mérleg, vagy hány centit a mérőszalag kevésbé fontos, mint az, hogy egy arányos és homokóra forma felé közelítő összképre törekedjünk. 
  7. Álljon személyiségeddel is összhangban az így megalkotott összkép! Ne éljen külön életet Rajtad egy szín, egy ruha, az a jó, ha passzol “belső színeidhez”, jellemedhez is minden. 
  8. Fontos, hogy magabiztosan add át a Rólad szóló üzenetet a világnak! Viselni is tudni kell az így megalkotott összképet. Ideig-óráig fent lehet tartani az egység látszatát, de hosszú távon kiütközik, ha lelked mélyén harcok dúlnak és bizonytalan vagy. 

Rakj rendet a stílusodban!

Elakadtál valamelyik pontnál? Szolgáltatásaim, workshopjaim segítenek, ha a külsődön változtatnál, és akkor is, ha az önbizalmadat fejlesztenéd.

Még csak ismerkedsz a stílusos külsőben rejlő lehetőségekkel? Iratkozz fel hírlevelemre, melyhez ajándékba kapod Hogyan legyen stílusod leckesorozatomat és 10 lépés a harmonikus megjelenéshez című mini e-bookomat.

Oszd meg másokkal is a bejegyzést, ha hasznosnak találtad!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó