smink sminktanácsadás színtanácsadás stílus

Ezért vedd kezedbe a sminkecsetet

Te sminkeled Magad?

Valószínűleg tinikorban dől el minden nő kapcsolata a sminkecsettel.

Ha édesanyánktól azt látjuk, hogy festi magát, és barátnőink is partnerek ebben, akkor jó eséllyel kezdünk el kísérletezni a sminkszerekkel.

Így beépül a mindennapok rutintevékenységei közé az arcfestés. 

Persze idővel tudatosabbak leszünk, átalakulnak a szokásaink, mint ahogy én is húszas éveimben sokkal erősebben sminkeltem magam, mint most a harmincasban.

Ha Te azok közé tartozol, akiknél nem vált napi rutinná  az arcfestés, akkor ez a bejegyzés Neked szól, mert érdemes hozzáfogni a szépüléshez bármikor! 

smink sminktanácsadás stílustanácsadás színtanácsadás

 

10 érv a sminkelés mellett

  1. Harmónia. Aki egységes összképre törekszik, az nem szalaszthatja el azt a lehetőséget, hogy a sminkje árnyalatait is hozzáillessze a ruhája színéhez.

  2. Fiatalság. Nem kell profi sminkesnek lenned ahhoz, hogy már néhány ecsetvonás segítségével is üdébb legyen az arcod. Egy kis korrektor a szem alá, egy szempillaspirál, ami “kinyitja”, formázza a szemed, és máris kipihentebbnek nézel ki.
  3. Egyenletes bőr. Ha nem egyenletes a bőröd színe, felülete, akkor tedd azzá alapozóval. Akár egy jól fedő BB krém is elég, hogy egyenletes arcszínt kapj!
  4. Ápoltság. A jól ápolt külsőhöz manapság már hozzátartozik a sminkelés. Egy állásinterjún vagy randin, akár slamposnak is tűnhetünk smink nélkül. 
  5. Védelem. Ha érzékenyebb a bőröd, akkor a sminkeddel meg is óvhatod a környezeti és időjárási ártalmaktól. Elég hozzá egy színezett hidratáló és púder, máris nem közvetlenül az arcbőrödet teszed ki a szélnek.
  6. Elsősegély. Nem aludtál éjjel és karikás a szemed? Megjelent Rajtad egy fontos találkozó előtt néhány pattanás? Ilyenkor is jól jön, ha van mihez nyúlnod a sminkneszesszeredben.
  7. Korrekció. Korrigálhatóak a sminkkel kisebb hibák. Ha teltebb ajkat, nagyobb szemet, hangsúlyosabb járomcsontot szeretnél, akkor erre megvannak a bevált trükkök. 
  8. Önkifejezés. Az arcodra festett színekkel is kommunikálhatsz, ugyanúgy, mint a ruháid színével. Ha empátiát, nőiességet, lágyságot szeretnél sugározni, akkor rózsaszín sminket készíts. Ha drámai külsőre vágysz, akkor kontrasztokkal érd el ezt a hatást!
  9. Természetesség. Bizony, az sem kifogás, ha Te nem szeretnél feltűnést kelteni. Gyönyörű sminkeket lehet készíteni olyan színekkel is, hogy úgy tűnjön, mintha nem viselnél semmit az arcodon.
  10. Szabályosság. A testalkatok esetében a homokóra a mindenki által áhított forma, az arc esetében az oválisat tekintjük ideálisnak. Ha a Tiéd nem ilyen, akkor sminktrükkök alkalmazásával tudod rövidíteni, hosszítani, lágyítani az arcformádat. 

smink sminktanácsadás stílustanácsadás színtanácsadás

Hogyan kezdj hozzá a sminkeléshez?

Kezdésként egy barna szempillaspirál, egy színezett hidratáló krém és egy szájfény is elég, hogy felfrissítsd az arcod.

A következő bejegyzésben arról fogok írni, milyen az a smink, ami sosem lesz túl tolakodó Rajtad. Ha nem akarsz lemaradni róla, akkor kövess hírlevélben!

Ha szeretnéd biztosra tudni, hogy milyen sminkárnyalatok teszik a megjelenésedet egységessé és természetessé, akkor várlak Te és a színeid tanácsadásomon! Képzeld, ezen a tanácsadáson most ajándékként készítek Neked egy nappali sminket a színpalettádnak megfelelően!

Ha tetőtől talpig stílusátváltozásra, profi sminkes nappali és alkalmi sminkjére, valamint tanácsaira vágysz, akkor Te és a stílusod szolgáltatásom a Neked való!

JuJu

Tankó Judit

szín- és stílustanácsadó, stylist