gardróbrendezés stílustanácsadás tudatos vásárlás

Rend a gardróbodban 5 lépésben

Örömforrás jelenleg a gardróbod?

Igazi felüdülés számomra a téli ruhák után a tavasziakat, nyáriakat nézegetni, pakolgatni a szekrényben. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy eleve rend van a gardróbomban, és nincs is benne száznegyvennél több darab. 

Te hogy állsz a harmóniával, ha a gardróbodról van szó? 

Ebben a posztban mindent összegyűjtöttem Neked, ami ahhoz szükséges, hogy a te gardróbod is csupa öröm forrása legyen!  

Megosztom Veled az én tavaszi gardróbmustrám lépéseit. Az egyes fázisokhoz korábbi bejegyzéseimben is találsz inspirációt, így azokat is linkelem a listához.

Nulladik lépésként először azt kell tudnod, hogy milyen színek, szabásvonalak, stílus való neked és így a szekrényed polcaira. Plusz ezeket érdemes az életviteleddel is összehangolni. 

Ha szeretnél először a stílusodban egy kicsit rendet rakni, akkor ingyenes leckesorozatom segít ebben. Ha személyre szabott tippekre vágysz, akkor várlak tanácsadásaimon!

Rakj rendet a gardróbodban!

1. Kipakolás

A legnagyobb feladat a szekrény kiürítése közben már eleve aszerint külön kupacokba csoportosítani a dolgaidat, hogy mi az, amit hordasz, és mi az, amit már nem.

gardróbrendezés stílustanácsadás tudatosság fenntarthatóság

Arról már írtam ebben a bejegyzésben, hogy milyen szempontok alapján döntsd el, hogy megválj-e valamitől, vagy maradjon a ruhatárad része. 

Ha búcsút intesz valaminek, akkor ne rögtön a kukába dobásra gondolj! Vidd el adományboltba, add el gardróbcsere oldalon vagy ruhaforgó üzletben.  Akár  barátnőiddel is csereberélhetsz. 

Hogyan add el ruháidat sikeresen online? Tapasztalataimat, tanácsaimat itt osztottam meg.

2. Kipucolás

Ha kiürült a szekrény, töröld ki nedves ruhával a polcokat, fiókokat, és rakj az aljára papírt!

Szeretem színes csomagolópapírokkal védeni és egyben díszíteni a szekrényeimet. A fehérneműs fiókokba mindig rakok néhány illatos szappant. 

Ha a ruháiddal egy szekrényben tárolod a cipőket, akkor még inkább jól jön  egy szagsemlegesítő vagy illatosító.

3. Próba

Ahhoz, hogy változatosan kombinálni tudd a meglévő dolgaidat időnként érdemes szettekbe rendezned őket. 

Bújj bele egy-egy nadrágba, szoknyába, és nézd meg hány felsővel, blézerrel tudod felvenni. 

Ha találsz valami olyat, amit nem tudsz semmivel hordani, akkor jegyezd fel. Lehet, hogy egy egyszínű szoknya hiányzik a ruhatáradból ahhoz, hogy a mintás blúzaidat jól tudd kombinálni? Akkor meg is van, hogy mit kell beszerezned a közeljövőben!

4. Rend

Színek és alkalom szerint a legjobb csoportosítani a szekrényünk tartalmát. 

gardróbrendezés stílustanácsadás tudatos vásárlás

Kerüljenek külön polcra a cipők, táskák, legyen egy külön doboz az ékszereknek, és erre alkalmas tároló a sálaknak, öveknek!

Ha sokáig meg szeretnéd őrizni a ruháid épségét, akkor minden kényes darab lógjon vállfán, és csak azt hajtogasd be a polcokra, aminek nem esik így baja.

A ruhák tárolásáról, ápolásáról írtam ezt a cikket

5. Fenntartás

Gondolom, nem szeretnéd, hogy a munkád pár hét alatt semmibe vesszen. Hogyan őrizd meg a rendet? Erről szól ez a bejegyzés.

Ahhoz, hogy sokáig gyönyörködhess a gardróbod egységességében, ne kövesd el jövőbeli vásárlásaid során ezt a 15 hibát!

Mit kell tenned ahhoz, hogy ne legyen zsúfolt a szekrényed? Egyszerű: ne vegyél több felesleges ruhát! Ebben a posztban találsz hozzá inspirációt! Itt azt a 30 kérdést olvashatod, amit tisztáznod kell Magadban, mielőtt a pénztárcádhoz nyúlnál egy üzletben.

Ha nem szeretnél egyedül hozzáfogni a gardróbrendezéshez, vagy még nem tudod, hogy milyen színek, szabásvonalak illenek Hozzád, és milyen stílus, akkor várlak, hogy először ezen a téren rakjuk helyére a dolgokat szolgáltatásaim segítségével!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó