koronavírus stílus gardróbrendezés

Tiszta lap a stílusunknak

Ha mi magunk megbetegszünk, akkor is eltűnődünk azon, mit akar közölni velünk az adott betegség, vajon miért kényszerít rá, hogy átmenetileg lelassítsunk az életünkben. 

Amikor világjárványról van szó, akkor globálisan kell elgondolkodnunk, hogy mit üzen nekünk ez a vírus, mit kellene másként csinálnunk. Márpedig van ilyen dolog bőven, már ha csak a vásárlási szokásainkra gondolok, akkor is.  

Most rá vagyunk kényszerülve a változtatásra,  üresek a plázák, nem ruhákból spájzolt be senki az elmúlt napokban. 

Nem árt, ha a jövőben is megtartunk néhány szokást azok közül, amik hosszú távon a javunkat szolgálják. 

A kezdeti, egy-két napos pánik után én eldöntöttem: nem engedem, hogy elhatalmasodjon rajtam a bizonytalanságtól való félelem és a szorongás. 

A dolgok pozitív oldalára koncentrálok: jó egy kicsit lelassulni, újratervezni az életünket, számot vetni, mi az, ami fontos, mi az, ami nem, átcsoportosítani a kiadásainkat, és új szokásokat kialakítani. 

Hogyan fordítsd a javadra a helyzetet?

Tőled függ, mit hozol ki a jelenlegi körülményekből, rászánod-e a szabadidődet az önfejlesztésre, így akár a stílusod újragondolására, vásárlási szokásaid mérlegelésére, alakod formálására vagy a gardróbod szelektálására. 

Szerintem az a legjobb, ha hozzáfogsz a változtatáshoz még ma!

1. Gardróbrendezés

Itt az ideje, hogy szelektálj, takaríts, rendet rakj a szekrényedben! Rengeteg inspirációt olvashatsz hozzá az oldalamon. Ebben a posztban tényleg mindent megtalálsz ahhoz, hogy alakítsd át öt lépésben a gardróbodat örömforrássá.

koronavírus stílus gardróbrendezés

2. Új sminkrutin

Ha eddig nem sminkeltél, most kísérletezhetsz vele otthon a tükör előtt. Ha elsajátítasz és begyakorolsz néhány ecsetmozdulatot, akkor mire visszaáll a rend, elég lesz reggelente tíz perc, hogy üdébb és fiatalosabb arcot varázsolj magadnak. Hogy miért érdemes kezedbe venned a sminkecsetet? Olvasd el itt! 

3. Gardróbcsere

A felszabadult idődben lehetőséged van arra, hogy a megunt holmijaidat kivasald, szépen befotózd, majd feltöltsd a képeket valamelyik online értékesítési felületre. Én a Gardróbcserét használom már évek óta. Tapasztalataimat, tanácsaimat ezzel kapcsolatban megosztottam már ebben a cikkben. 

4. Új szettek

Most van időd rá, hogy kitalálj, felpróbálj új szetteket, kísérletezz új színkombinációkkal. Amit eddig csak tavasszal hordtál, kitalálhatod, hogyan téliesítsd. Nézd meg, hogyan mutat övvel, kendővel vagy más kiegészítővel egy megunt ruhád!

Ha be is fotózod őket, akkor akár egy online barátnős program is létrejöhet belőle. Véleményezhetitek egymás outfitjeit és ötleteket meríthettek egymástól.  

5. Stílusfejlesztés

Olvass el egy stílusfejlesztő könyvet, nézz Youtube videókat, Pinterest ötleteket a témáról.

koronavírus stílus gardróbrendezés

Nekem is van egy öt részes, ingyenes Hogyan legyen stílusod leckesorozatom, ami segít rendet rakni a megjelenésedben. Pinterest tábláimból és Youtube videóimból is meríthetsz inspirációt! 

6. Új ruhabeszerzési források

Senki nem tudja, meddig tart ez a helyzet, így mindenki kétszer meggondolja, hogy mire, mennyit költ. A ruhavásárlás biztosan hátrébb kerül a listán.

Tehát ideje nyitnod a használt ruhák felé! Legolcsóbb megoldás, ha kilós turikban keresgélsz, de ott is tényleg csak arra költesz, amire szükséged van, és jól ki tudod használni.  Én így vásárolok másodkézből

Leginkább azzal spórolsz, ha cserélsz másokkal ruhát, kiegészítőt, vagy ha egyszerűen csak öltözöl abból, amid van. Biztos vagyok benne, hogy van miből!

7. Színek ereje

Most már tényleg figyelj a színekre! Lehet, hogy eddig nem foglalkoztál azzal, milyen erővel bírnak a színek, hogyan fejtik ki hangulatunkra hatásukat.

Szerintem most senki nem akar még komorabb hangulatot se magának, se másoknak. Milyen színeket viselj, hogy nyugalmat, békességet árassz? Választ kapsz ebben és ebben a posztban. 

8. Ruhajavítás

Meglazult egy gomb a kabáton, felszaladt a szoknyádon a sliccelés?  Most van lehetőséged megjavítani, ápolni, a ruháidat, kipucolni, kifényesíteni a cipőidet. 

koronavírus stílus gardróbrendezés

Kreatívabbak akár át is alakíthatnak egy-egy régi darabot szalagok, flitterek, gyöngyök, gombok, ruhafestékek segítségével.

Ha tudsz hímezni, kötni, gyöngyöt fűzni akkor új lehetőségek nyílnak meg a ruhatárad felfrissítésére. 

9. Új formában

A megjelenésünk alakításához az is hozzátartozik, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent megtegyünk azért, hogy fizikálisan a legjobb formában legyünk. 

A minket ért stressz levezetésére is kötelező a mozgás.  Még ha pillanatnyilag nincs is otthon semmilyen eszközöd a sportoláshoz, a saját testsúlyos gyakorlatok jelentik a megoldást az erősítésre, alakformálásra.

10. Önbizalom-növelés

A belső harmónia is hozzájárul a magabiztos, stílusos megjelenéshez. Olvass el egy könyvet, vagy végezz el egy online tanfolyamot!

Hidd el, a jelenlegi helyzethez is pozitívabban állsz hozzá, ha az önbecsülésed rendben van!

+1 tipp: Ismétlés

Ha jártál már nálam vagy más stílustanácsadónál, akkor előveheted a kapott stílusjegyzeteket, színkártyákat, hogy felelevenítsd a tanultakat.

Így tisztán láthatod, mennyit fejlődtél, hol jársz most a stílusod kialakításának útján. Akár össze is írhatod, mit teszel meg a jövőben, mire van szüksége a gardróbodnak.

Ahogyan csak tudok, segítek átvészelni az előttünk álló időszakot. Én is kilépek a komfortzónámból, és új, online tananyagokkal, videókkal, szolgáltatásokkal fogok jelentkezni. Nézd meg már meglévő,  ingyenes stílusleckéimet ide kattintva vagy videóimat itt!

Oszd meg ismerőseiddel is a bejegyzéseimet, ha hasznosnak találod őket!

 

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó