Tavasz típus smink sminktanácsadás stílustanácsadás

Smink, ami sosem lesz túl sok I.

Azért érdemes megtalálni a személyes színpalettád árnyalatait, mert annak színeit, bármilyen formában öltöd magadra, legyen az ruha, rúzs, pirosító vagy hajszín, sosem lesz tolakodó, vibráló rajtad.

Tehát a legtermészetesebb smink az évszaktípusod árnyalataiból álló smink. Hogy miért jó, ha reggelente kezedbe veszed a sminkecsetet, azt ebben a posztban foglaltam össze.

Ha továbbolvasol, megtudhatod, milyen árnyalatok szerepeljenek a személyes sminkpalettádon, ha meleg évszaktípusba tartozol. A hideg típusokról a poszt második részében lesz szó. 

Hogyan sminkelj Tavasz típusként?

A Tavasz évszaktípus külső jegyeiről, stílusáról ebben a bejegyzésben már olvashattál. Ezekhez a stílusjegyekhez kell igazodnia a Tavaszok sminkszíneinek is.

Élénk, vibráló személyiségükhöz sminkben is egy tavaszi rét színei passzolnak. 

Tavasz típus smink sminktanácsadás stílustanácsadás

Alapozó
Általában elefántcsontszínű, sárgás tónusú alapozó illik a Tavaszok bőréhez.
Szemhéjpúder, szemceruza, szempillaspirál

Visszafogottabb szemhéjpúder-színeid a meleg bézs, pezsgőszín, barack, meleg barna. Ha szívesen festesz élénk festékkel szemeket, akkor türkizkék, ibolya, pisztácia árnyalatok között keresgélj!

Szemed kiemelésére meleg szürke, barna vagy kék szemceruza alkalmas, és szempillaspirálból is inkább a barnát részesítsd előnyben!

Arcpirosító

A rózsaszín, ezüstös fényben csillogó pirosítók helyett a barackos, aranyló árnyalatok passzolnak Hozzád.

Rúzs

A rúzsválasztás kihívást jelenthet, mert gyakoribbak, főleg rúzsból a hideg színek, de egyáltalán nem lehetetlenség megtalálni színeidet a kínálatban! Barack, korall, lazac, pipacspiros, élénk narancspiros a megfelelő árnyalatod. 

Hogyan sminkelj Ősz típusként?

Ha először elolvasnád, hogy milyen külső tulajdonságok különböztetik meg az Ősz típust a többi évszaktípustól, és milyen stílus teszi a megjelenésüket harmonikussá, akkor ezt a bejegyzést ajánlom figyelmedbe.

Sötétebb, teltebb színeiknek köszönhetően az Ősz típusoknak tényleg csak néhány sminkecset-vonásra van szükségük.
 
Ősz színtípus smink sminktanácsadás stílustanácsadás
Alapozó

A sötétebb bőrű Ősz típusok alapozóból a sárgás tónusú, bézs és barna árnyalatokhoz nyúljanak, az érzékenyebb, szeplős Őszök a a halvány, porcelán színű palettán találnak maguknak valót. 

Szemhéjpúder, szemceruza, szempillaspirál

Ha hétköznapi sminket készítesz magadnak Ősz típusként, akkor fáradt barackszín, meleg bézs, őz-barna, aranybarna szemhéjpúdert vigyél fel a szemedre. Alkalmi sminknek keverj hozzá egy kis bronzos csillogást, rozsdabarnát, padlizsán-lilát, khakit.

Kontúrozd szemedet barna, khaki vagy padlizsánszínű ceruzával és sötétbarna szempillaspirállal!  

Arcpirosító
Az arcpír-palettáról barack, barna, terrakotta jöhet szóba a te esetedben, mindezt megfűszerezheted egy kis bronzos fénnyel. 
Rúzs

Fáradt barack, narancs, terrakotta, fahéj, meleg bordó színek fognak jól mutatni ajkaidon.

Érdemes vásárlás előtt ki is próbálni a rúzst, mert szánk alapszínétől is függ, hogyan mutat rajtunk.

Ha szeretnéd biztosra tudni, hogy milyen sminkárnyalatok teszik a megjelenésedet egységessé és természetessé, akkor várlak Te és a színeid tanácsadásomon! Képzeld, ezen a tanácsadáson készítek Neked egy nappali sminket a színpalettádnak megfelelően!

Ha tetőtől talpig átváltozásra, profi sminkes nappali és alkalmi sminkjére, valamint tanácsaira vágysz, akkor Te és a stílusod szolgáltatásom a Neked való!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó