smink sminktanácsadás évszaktípus stílus stílustanácsadás

Smink, ami sosem lesz túl sok II.

A harmonikus megjelenéshez hozzátartozik egy kellemes, természetes színeiddel harmonizáló smink is. Ezt legkönnyebben úgy tudod megvalósítani, ha tisztában vagy az évszaktípusoddal.

Az előző bejegyzésben arról írtam, hogyan hangsúlyozd arcod, szemed, ajkaid, ha meleg színtípusba tartozol. Ebben a posztban azok találnak inspirációt a helyes árnyalatok kiválasztásához, akik a hideg típusok szülöttei.

Hogyan sminkelj Nyár típusként?

A Nyár típus megjelenéséről, stílusáról részletesen itt olvashattál már a blogon.

Romantikus személyiségüket, stílusukat érdemes visszatükrözni sminkjüknek is.  Jeges, ezüstös, tört árnyalatú sminkszereket tartalmazzon a Nyarak neszesszere.

smink sminktanácsadás stílus stílustanácsadás

Alapozó

Enyhén rózsás, halvány árnyalatok közt találnak alapozót a Nyár típusok.
Szemhéjpúder, szemceruza, szempillaspirál

Füstös hatású szem, szürkéskék, orgona-lila, pasztellrózsaszín, ezüstösen csillogó rózsabézs szemhéjpúder mutat jól a szemhéjadon, ha Nyár típusba tartozol. 

Szürke, szürkésbarna, szürkéskék szemceruza vagy tusvonal segítségével tudod a szemedet hangsúlyozni. Világosabb Nyár típus barnásfekete, sötétebb Nyár típus fekete szempillaspirált használjon! 

Arcpirosító

Nyár típusként halvány rózsaszínű arcpirosító fog harmonikusnak hatni az arccsontodon. 

Rúzs

Ha az ajkak hangsúlyozásáról van szó, akkor púderrózsaszín, dinnyepiros, málnapiros, lágy fukszia, mályva színek közül válogass! 

Hogyan sminkelj Tél típusként?

Erőteljes színek, attraktív külső – ez jellemzi a Teleket. Ismerd meg részletesebben is ebből a posztból!

smink sminktanácsadás stílus stílustanácsadás

Alapozó

Ha mediterrán típusú a bőröd, akkor a sötétebb bézs árnyalatok fognak harmonizálni veled, míg a Hófehérke típusokhoz egy halványabb rózsabézs vagy porcelán árnyalatú alapozó passzol.
 
Szemhéjpúder, szemceruza, szempillaspirál

Mivel eleve sötét szempilláid, élénk szemeid vannak, akár egy szürke vagy fekete szemceruza- vagy tusvonal is elegendő, hogy üdébbé varázsold a tekintetedet.

A drámaibb hatás érdekében szürke, ezüstszürke, kobaltkék, lila, smaragdzöld szemhéjpúder kerülhet a szemhéjadra, és természetesen fekete szempillaspirál!

Arcpirosító

Igazi rózsaszín arcpír emeli ki a Tél típusok járomcsontját.

Rúzs 

A legdrámaibb árnyalatok közül válogathatsz! Melyek ezek? Burgundi, pink, vérpiros, borvörös, fukszia.
 

Ugyanúgy, mint ruhaválasztáskor, természetes fény mellett érdemes a sminkszíneket próbálgatni.

Rúzsból húzz egy csíkot a kézfejedre, mert ami első ránézésre hideg árnyalatnak tűnik, használat közben már nem biztos, hogy az.

Ha szeretnéd biztosra tudni, hogy milyen sminkárnyalatok teszik a megjelenésedet egységessé és természetessé, akkor várlak Te és a színeid tanácsadásomon! Képzeld, ezen a tanácsadáson most ajándékként készítek Neked egy nappali sminket a színpalettádnak megfelelően!

Ha tetőtől talpig stílusátváltozásra, profi sminkes nappali és alkalmi sminkjére, valamint tanácsaira vágysz, akkor Te és a stílusod szolgáltatásom a Neked való!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Pinterest