Szoknya cipő stílustanácsadás

Mutatom, milyen cipő illik a szoknyádhoz!

Lehet bármilyen szuper a szetted, ha a cipőd nem illik hozzá, és/vagy a testalkatodat, tested arányait is kedvezőtlenül befolyásolja a kombináció, akkor kezdheted újra a felöltözést. 

Meggyőződésem, hogy a legfontosabb kiegészítője az öltözetünknek a cipő.

Ha csak ezt az apróságot nézzük meg valakin, már meg tudjuk határozni az illető nemét, korát.  Arról is ad képet, hogy az illető éppen milyen tevékenységet végez, hova tart, tehát akár a foglalkozására is következtetni tudunk. Nem utolsósorban a cipőnk tisztasága mesél arról, mennyire vagyunk precízek, rendszeretőek. 

Más lesz az összhatása, stílusa az egész megjelenésünknek attól függően, hogy milyen lábbelit választunk. Egy cipővel átalakíthatjuk a szettünket hétköznapiból alkalmivá, elegánsból sportossá.

A szoknya és a cipő helyesen megválasztott együttese arra is képes, hogy nyújtsa a testalkatunkat. Ha hibázunk a párosítás során, akkor bizony alacsonyabbnak fogunk tűnni.  

Ebből a bejegyzésből kiderül, hogy milyen szoknyahosszhoz milyen cipőt hordj!

Miniszoknyához

Ezzel a szoknyahosszal van a legkönnyebb dolgod. Felvehetsz hozzá balerinát, ha könnyű anyagból készült, nyári darabról van szó, akkor nyáron lapos szandált, akár sarut is.
helyes cipőválasztás szoknyához stílus stílustanácsadás
Magassarkút, loafert, sneakert, combcsizmát, térdcsizmát, bokacsizmát is párosíthatsz hozzá.

Olasz szoknyahosszhoz ( térd fölé érő)

Balerina, loafer, bármilyen magassarkú, de akár sneaker is passzol egy ilyen szoknyához. 

szoknyához cipőt stílus stílustanácsadás Csizmák közül olyat viselj hozzá, ami megmutat egy részt a lábadból is a szoknya és a csizma között, tehát bokacsizma, térd alá érő csizma a jó választás ehhez a típushoz.

Térdig érő szoknyához

Munkahelyre, vacsorához, randira, színházba magassarkút, bokacsizmát, párosíts hozzá! 

szoknya cipő stílustanácsadás stílusHa lazább napod van, és magas is vagy, akkor sneakerrel, esetleg loaferrel is jól mutat Rajtad. 

Térd alá érő szoknyához

Leginkább magassarkúval, bokacsizmával viseld!

szoknya cipő stílus stílustanácsadás

Esetleg, ha magas vagy, akkor lapos talpú cipővel is felveheted.

Midi szoknyához

szoknya cipő stílus stílustanácsadásVálassz hozzá magassarkút, vagy  szűk szárú, térdcsizmát, combcsizmát! 
 

Maxi szoknyához

Ha egy könnyű nyári ruhadarabról van szó, csak ebben az esetben hordj hozzá lapos talpú szandált. 

stílus stílustanácsadás szoknya cipő

Inkább magassarkúval viseld, főleg egy alkalmi darabhoz kötelező a magassarkú!

Tehát bármennyire is úgy tűnik, hogy lazábbak a stílusszabályok, mint régen, minden passzol mindenhez, azért érdemes ezeket a tippeket követned.

Elég nehéz általános szabályt megfogalmazni.  Minél hosszabb egy szoknya, annál inkább behatárolt, hogy mi illik hozzá. Az biztos, hogy azzal nem tévedsz, ha a szoknyád hosszával egyenes arányban változtatod a cipőd magasságát is. Tehát minél hosszabb a szoknya, annál magasabb legyen a cipőd sarka! 

Te hogy állsz a magassarkúval? Ezt a bejegyzést éppen azzal a céllal írtam, hogy megbarátkozz vele, ha eddig nem kedvelted.  Ebben a posztban pedig mindent szempontot összegyűjtöttem, amit csizmavásárlás előtt mérlegelned kell.

Új, online Harmóniában a sziluetteddel tanfolyamom segít testalkatodnak megfelelően kiválasztani a Hozzád illő lábbeliket. 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó