szilikonpántos melltartó helyett stílustanácsadás stílus

Nyílt levél azoknak, akik melltartópántot villantanak

Kedves, stílusos megjelenésre vágyó Olvasóm! 

(Te, aki épp melltartót választasz a nyári ruháidhoz!)

A fehérnemű meghatározó eleme az öltözetednek, hiszen ezzel adsz egy jó alapot a ruháidnak. 

Egy rafinált melltartóval formázni tudod a felsőtestedet, akár le is faraghatsz optikailag egy-két kilót. Arra is jó, hogy vezesd vele mások tekintetét egy ízlésesen megmutatott dekoltázsra.  Így elterelheted a figyelmet más testrészeidről, amit nem szívesen hangsúlyozol.

Azonban a fehérneműnek észrevétlenül kell betöltenie ezeket a szerepeket. 

Ezért óva intelek attól, hogy olyan melltartót viselj, amelyiknek kilátszódik a pántja a ruhád alól!  Arról végképp lebeszéllek, hogy szilikonpántos változatot válassz!

melltartó stílustanácsadás stílus

Milyen felsők alól ne látszódjon ki a melltartóm?

Vállat szabadon hagyó, nyitott vállmegoldású, ujjatlan, aszimmetrikus fazonok, atléták, spagettipántos felsők, csőtopok viselésekor figyelj arra, hogy ne mutasd meg a fehérneműdet! 

Miért ne látszódjon ki a melltartóm?

Egy kivillanó melltartópánt több szempontból felborítja az összképet. Sorolom, mennyi minden múlik ezen az apróságon!

1. A testarányaidat befolyásolja egy plusz pánt

A válladat feldarabolja egy plusz pánt, így rövidebbnek látszódik. Ez egyértelműen kihat testalkatodra, így kárba veszhet minden, amit a helyes szabásvonalak kiválasztásával megtettél testalkatod formálására. 

2. A szetted stílusára is hatással van

Más irányba viszi el a ruhád stílusát, sőt, akár el is tereli a figyelmet az egyébként ízlésesen összeállított szettről. 

Egy csőtop vagy vállat szabadon hagyó felső azért pánt nélküli, hogy megmutassa teljes valójában gyönyörű vállaidat, tehát teljesen logikátlan megoldás felvenni hozzá melltartót! 

Ugyanez érvényes egy hátul dekoltált ruhára. Egy ilyen nőies, szexi ruhadarabot arra terveztek, hogy szabadon látszódjon benne a hátad. Ha bevállalsz egy ilyen ruhát, akkor maximum egy láthatatlan melltartót tudsz felvenni hozzá, de akár melltartó nélkül is hordhatod, hiszen egy ilyen ruha feszes idomokat feltételez.

melltartó stílustanácsadás stílus

3. A harmonikus megjelenésnek nem része a fehérnemű megmutatása

Egyszerűen slamposnak tűnsz egy kilátszódó melltartópánttól. Erre sajnos a szilikonpántos verzió sem jelent megoldást. 

Miért ne viseljek szilikonpántos melltartót?

Egy műanyag, ráadásul könnyen elszíneződő pánt nem túl vonzó látvány. Gondolj csak bele, hogy milyen stílushoz passzol ez? Romantikushoz? Klasszikushoz? Én egyikhez sem érzek odaillőnek egy szilikondarabot!

Mi a megoldás?

Ha kisebb mellmérettel rendelkezel, akkor pánt nélküli melltartót viselj! 

Ha teltebb kebleid vannak, amelyek esetében ez kivitelezhetetlen, akkor fogadd el, hogy olyan ujjmegoldások, ruhafazonok valóak Neked, amik eltakarják a fehérneműdet. 

Hidd el, harmonikusabb és elegánsabb lesz a megjelenésed, ha betartod ezt az elvet!

Olvasnál még hasonló stílusszabályokról? Már több mint 100 bejegyzés közül válogathatsz az oldalamon. Itt találod a stílussal kapcsolatos bejegyzésemet egy alkategóriába gyűjtve. 

Jó szándékkal és üdvözlettel:

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó

A képek forrása a Canva és a Pinterest