A stílusos megjelenés stílustanácsadás színtanácsadás

Ennyi mindenen múlik a megjelenésed

A stílusos megjelenés tudatos tervezés eredménye. 

Ha koncepció nélkül vásárolgatsz, nincs rendszer a fejedben a hozzád illő színeket, szabásvonalakat, frizurát, sminket illetően, nincs határozott elképzelésed róla, mi tükrözné leginkább  a személyiséged, akkor az összkép sem lesz egységes. 

Áprilisban indítottam Gardróbgyűlés néven előadás-sorozatomat, amelyben a harmonikus megjelenés összetevőiről, egészen pontosan tizenegy elemről volt szó. Olyan tippeket adtam, melyek segítségével bárki otthonában is hozzáfoghatott stílusa kialakításához, és gardróbja rendszerezéséhez. 

Ebben a bejegyzésben, amellett, hogy megtudod, mennyi mindenen múlik a megjelenésed, visszanézheted az adásokat témakörönként csoportosítva, ha lemaradtál róluk.

A bevezető videóban összefoglaltam, mik a harmonikus megjelenés összetevői, és miért jó, ha megtalálod az egységet az életedben ilyen téren is.

Nézd meg a képre kattintva!

A stílusos megjelenés alkotóelemei stílustanácsadás színtanácsadás

1. Színek

Az általunk viselt színeknek ( ruha, smink, hajfestés színe) harmonizálniuk kell természetes színeinkkel (haj-, bőr-, és szemszínünkkel) , valamint a választott árnyalatoknak egymással is összhangban kell lenniük. 

Nézd, mennyi mindent tudsz tenni azért, hogy közelebb kerülj azokhoz a színekhez, amik illenek hozzád, ha még nem ismered évszaktípusodat!

Találd meg a színeidet! Színtanácsadás stílustanácsadás

2. Formák

Ruháink szabásvonalának, kiegészítőink formavilágának, passzolnia kell testalkatunkhoz, testarányunkhoz, magasságunkhoz, csontszerkezetünkhöz, annak érdekében, hogy a homokóra-sziluett felé közelítsük testalkatunkat. Frizuránknak illeszkednie kell arcunk körvonalához. Ami a testalkatok esetében a homokóra, arcforma terén az ovális, azaz arra kell törekednünk, hogy megteremtsük az ovális arc illúzióját. 

Azokat a ruhákat, kiegészítőket, fehérneműket akarod leakasztani az üzletekben a vállfáról, amikben a legjobb formádat mutatod?  A Harmóniában a sziluetteddel online stílustanfolyamon megtanulod, hogyan közelítsd a homokóra-sziluett felé testalkatodat, és hogyan tűnj magasabbnak és vékonyabbnak fogyás nélkül. 

Ezt az előadást mindenképpen nézd meg, ha még nem ismered testalkatodat! Ez alapján meg tudod határozni, és ötleteket is kapsz ahhoz, hogyan rejtsd el azt, amit el szeretnél, illetve hogyan hangsúlyozd azt, amit szívesen megmutatsz magadon!

Öltözz testalkatodnak megfelelően! Testalkat stílustanácsadás körte alma banán eper homokóra alkat

3. Smink

A harmonikus megjelenés részét képezi a természetes színeinkkel egységet alkotó smink is. Nem kell profi sminkesnek lenned ahhoz, hogy néhány ecsetvonással üdébbé, fiatalosabbá varázsold arcodat. Ha megpillantunk valakit, elsőként az arc kerül a figyelem középpontjába, így érdemes sminkünkkel is elmondani, milyenek vagyunk, és persze kedvező benyomást kelteni.

4. Frizura

Az is üzenetet ad át Rólad,  ahogy a hajadat viseled a mindennapokban. Csak gyorsan összefogod, ahogy felkelsz, azt sem tudod, mikor mostad meg utoljára, vagy beszárítod minden reggel a hajad? Ne becsüld le ennek a tíz perces műveletnek a jelentőségét!

Nem mindegy, milyen a színe, ha festeted, illik-e természetes színeidhez, milyen a fazonja, előnyös-e a formája arcodhoz. A frizurának és a sminknek is szerepe van abban, hogy az ovális arcformához közelítse vonásainkat.

5. Kiegészítők

Sokan megfeledkeznek a kiegészítők használatáról. Pedig az egymáshoz illő öv, táska, cipő, ékszerek, szemüveg, óra, kendő, esernyő, tolltartó mind azt a célt szolgálják, hogy egységes legyen az összkép.  

Segítségükkel kifejezhetjük személyiségünket még akkor is, ha egy bizonyos alkalomra visszafogott, hivatalos megjelenést várnak el tőlünk. 

6. Egységes stílus

Attól fog valakinek a megjelenése teljes harmóniát sugározni, ha ruhájának stílusához hozzáilleszti cipője, táskája, ékszerei, szemüvege stílusát, azaz öltözete minden egyes darabját, és sminkje, frizurája is passzol az összképhez.  Tehát ne keverd magadon a stílusjegyeket! 

Ebben az előadásban tíz egyszerű lépést szedtem össze, melyet otthon is megtehetsz annak érdekében, hogy megtaláld a stílusodat. Kattints a képre, hogy hozzákezdj a munkához!

Találd meg a stílusodat! Stílustanácsadás

7. Helyes arányok

Ront az összhatáson, ha túl sok szín és/vagy túl sok kiegészítő van rajtunk. Ugyanakkor az sem szerencsés, ha észrevehetetlenek maradunk. Meg kell találni a helyes arányokat az öltözködésben, kiegészítő-használatban, sminkelés terén, és a frizuránkat illetően is. 

8. Önismeret

Tisztában kell lennünk azzal is, kik vagyunk, milyen üzenetet szeretnénk átadni magunkról a világnak. Így közelebb kerülünk ahhoz a stílushoz, ami minket tükröz, és hiteles, egységes lesz a megjelenésünk.

9. Önbizalom

Nem elég megtervezni a stílusunkat, viselnünk is tudni kell ruháinkat. Ha bizonytalan vagy, alacsony az önbecsülésed, akkor metakommunikációd elárulja ezt előbb-utóbb.  Nem elég a külső harmóniára koncentrálni, lelki egyensúlyunk megtalálásába is érdemes munkát fektetni. 

Hallgasd meg ezt az önbizalomnövelő előadást, amelyben egy meditáció is a segítségedre lesz önmagad elfogadásában! Ráadásul betekintést nyerhetsz a Végre:ÉN! külső-belső harmóniateremtő workshopok hangulatába, mivel az előadó Édesanyám, aki a Végre:ÉN! workshopokon is munkatársam. 

Növeld az önbizalmad! Stílustanácsadás

10. Alkalom

Amikor a “Mit vegyek fel?” kérdésre keressük a választ, nem szabad megfeledkezni arról az alkalomról sem, amire készülünk. Hova indulok? Kivel fogok ott találkozni? Van Dress Code előírás? Mit akarok elérni a ruhámmal? Vegyük sorra ezeket a szempontokat! 

Öltözz az alkalomhoz illően stílustanácsadás

Ne becsüljük le a kisebb alkalmakat sem, mint pl. egy mozizás, koncert,  vagy egy ebéd egy étteremben. Egy fokkal inkább elegánsabban öltözzünk fel!  Akkor se mi érezzük magunkat kellemetlenül, ha mi vagyunk a legszebb ruhánkban, mert egyáltalán nem biztos, hogy a társaság többi tagja mérte fel helyesen az alkalom jelentőségét! 

Kattints a képre, hogy megnézd az ehhez kapcsolód előadásomat!

11. Önkritika

Bizony, olykor az sem árt, ha egy kis önkritikával élünk. Idősebb korban, vagy túlsúly esetén kérjük ki egy őszinte barátnő, gyermekeink, vagy egy stílustanácsadó véleményét a helyes szoknyahosszúság, ruhakivágás megállapításához, vagy akár egy merészebb hajszín, ékszer vagy smink választása esetén!

Kevesen születnek tökéletes stílusérzékkel. Ez hasonló tulajdonság, mint a nyelvérzék vagy kézügyesség. Szerencsére ugyanúgy fejleszthető a stílusérzék is, és megtanulhatóak az öltözködés szabályai, összefüggései. 

Te hol jársz éppen személyes stílusod kialakításának útján? Ha elakadtál valahol, akkor várlak tanácsadásaimon!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó