online vásárlás tippek stílustanácsadás gardróbrendezés

7 tipp a sikeres online vásárláshoz

Egy-két kattintás és az otthonunkban lehet a régóta vágyott cipő, ruha, ékszer.

Egyfelől nagyon csábító és kényelmes, másfelől buktatókkal teli az online vásárlás lehetősége.

Te is félsz a csalódástól? Már sokszor megtörtént Veled, hogy vissza kellett küldened valamit, mert élőben nem tetszett a színe, anyaga, és úgy egyáltalán, ahogy állt Rajtad?

Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogyan tudod csökkenteni ezeknek a rossz élményeknek a kockázatát!

online vásárlás stílustanácsadás gardróbrendezés

Mielőtt online vásárolnál

Ugyanúgy, mint az üzletekben való nézelődés esetén, akkor tudsz online is gyorsan, könnyen, célirányosan, pénztárcádat is kímélve vásárolni, ha tudod, mit keresel, és azt hol találod meg. 

Mit?

Ehhez tisztában kell lenned a Hozzád illő színpalettával és stílussal, így lesznek egymással is jól kombinálhatóak a holmijaid.  Te és a színeid vagy a Te és a stílusod szolgáltatásomon kapod meg erre a válaszokat. 

Ahhoz, hogy felvéve ne okozzon csalódást egy ruha, tudnod kell, milyen minták, anyagok, ruhakivágások, ruhahosszúságok, szabásvonalak, formák passzolnak testalkatodhoz. Tudtad, hogy magasságod, csontszerkezeted, de tested körvonala is befolyásolja azt, hogy milyen cipő, táska, szemüvegkeret vagy éppen óra, ékszer mutat jól Rajtad? 

Mindezeknek a megtalálásához nyújt ismeretanyagot a Harmóniában a sziluetteddel online stílustanfolyam, illetve személyes formában a Te és a sziluetted tanácsadás.

 

Hol?

Ha az eddigieket ismered, már eleve az üzletek sorát is le lehet szűkíteni annak megfelelően, hol kaphatóak a Te árnyalataid és a Te stílusodnak, testi adottságaidnak megfelelő darabok. 

Nem tudod, pontosan hol keresgélj? Ebben is segítségedre van egy stílustanácsadó! 

Miért? 

Ne vásárolj céltalanul! Legyen egy listád arról,  mire van szükséged ahhoz, hogy a meglévő darabjaidat feldobd, változatosan viseld, és ne olyan dolgokat szerezz be, amit semmivel nem tudsz hordani, azaz csak újabb vásárlás lenne a végeredmény! 

Te és a gardróbod szolgáltatásomon arra is kapsz javaslatokat, mit érdemes venned annak érdekében, hogy jobban tudd kombinálni a szekrényed tartalmát.

  online vásárlás tippek stílustanácsadás gardróbrendezés

Így ne csalódj az online vásárlásban

  1. Ne vásárolj teljesen vakon!  Azaz olyan üzlet webshopjából rendelj csak, amelynek a ruháit már hordtad, viseled. Így a választandó méret sem okoz fejtörést, és azt is meg tudod nagyjából előre jósolni, milyen lesz a ruha esése, anyagának minősége, varrásának precizitása.

  2. Ne a testre simuló fazonú ruhákat szerezd be online! Minél kevesebb ponton kell tökéletesen passzolnia egy ruhadarabnak a testedhez, annál nagyobb valószínűséggel lesz sikeres egy online vásárlás. Egy póló, gumis derekú körszoknya, melltől lefelé bővülő ruha kevesebb eséllyel okoz csalódást, mint egy slim fit nadrág, egy karcsúsított ruha vagy blézer. 
  3. Az üzletben vedd át a rendelést! Így ( a legtöbb cég esetében) megspórold a szállítás költségét is, és elégedetlenség esetén a visszaküldéssel járó csomagolási, postázási teendőket is. Kibontják Neked a csomagot a boltban, és ha nem tetszik valami, nem megfelelő méretű, akkor ott helyben elintézed a visszaküldést. 
  4. Ellenőrizd le a ruha színét, mielőtt rányomnál a rendelés gombra! Ha évszaktípusod színpalettája szerint vásárolsz, akkor különösen fontos, hogy jól érzékeld a monitoron, hogy a megrendelendő dolog színe hideg vagy meleg.  A termék leírásánál található színelnevezést is olvasd el, már ez is beszédes lehet.  Ettől is biztosabb módszer, ha több készülék kijelzőjén is megnézed, hogy mit mutatnak, milyen árnyalatú a képen lévő ruha vagy kiegészítő.  
  5. Tudj meg mindent a ruha anyagának összetételéről! Olvasd el a termékleírásban lévő tájékoztatót, így máris világosabbá válik, hogy milyen lehet a ruha tapintása, esése, milyen érzés lehet viselni, izzadsz-e majd benne. Így akkor sem lepődsz meg, ha esetleg eleve gyűrötten érkezik meg a ruha, mert annyira “kényes” anyaga van, és sokat kell majd vasalgatni.
  6. Járj utána! Olvass véleményeket az üzlet webshopjáról, ahonnan rendelni akarsz! A legjobb, ha olyan helyről vásárolsz, ahol a ruhákról, kiegészítőkről elolvashatod azok véleményét, akik már megvásárolták őket. Gyakran fel is tölthetnek képeket a vásárlók az újonnan érkezett ruha viselése közben magukról. Ez a legjobb, hiszen akár Hozzád hasonló embereken láthatod felvéve az adott dolgot.  
  7. Elsősorban másodkézből! Miért jó, ha betartod ezt a szabályt online vásárlás esetében is? Egyrészt a környezetedre is gondolsz, másrészt akár még könnyebb is lehet böngészni pl. a Gardróbcserén, mint különböző üzletek kínálatából. Próbáld ki, hogy mennyi találatot kapsz akár egy konkrét dolog, mondjuk piros bőrdzseki keresése esetén! Ha a személyes átvételt választod, még nemet is mondhatsz a kiszemelt darabra, ha nem tetszik élőben. Az eladókról értékeléseket olvashatsz,  így tényleg kevés a kockázata, hogy nem megfelelő minőségű árut próbálnak eladni Neked.

 Olvasnál még a tudatos vásárlásról? Nézd meg ezt a bejegyzést!

A legfontosabb, hogy feleslegesen, impulzusszerűen ne vásárolj, csak akkor szerezz be valamit, ha tényleg nagyon szükséged van rá! Hogyan csináld? Tudd meg ebből a posztból!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó