stílusos megjelenés stílustanácsadás stílus öltözködés

Checklista a tökéletes megjelenéshez

A stílusos megjelenés tanulható. 

Összeállítottam egy ellenőrző listát, ami megmutatja, hogy milyen szabályoknak kell teljesülniük ahhoz, hogy harmonikus legyen az összkép. 

Olvasd végig, és tudd meg, hogy mire kell még hangsúlyt fektetned, milyen hibát ne kövess el a jövőben!

Kezdő szint

1. Egységes stílusú darabokat viselek. Nem keverem a romantikusat a drámaival ( pl. hímzett, virágos, masnis ruha – szegecses kiegészítőkkel) , a sportosat az elegánssal ( pl. pufi téli kabát – szoknyával, magassarkú csizmával).

2. Táskám és cipőm színe, anyaga megegyezik, vagy legalábbis azonos világosságú, telítettségű árnyalatokból, és hasonló anyagokból párosítom őket össze.

3. Nem lóg ki a melltartóm pántja a ruháimból, nem vág be sehol a melltartóm a hátamba, vállamba. A fehérnemű alsóm is észrevétlen marad a nadrágom, szoknyám alatt. 

Egy egész bejegyzést szenteltem ennek a témának, olvasd el ide kattintva!

4. Háromnál több szín nincs rajtam. Igyekszem gondosan összeválogatni egy öltözeten belül az árnyalatokat, pl. egy mintás ruhához a minta színeiből választok harisnyát, cipőt, blézert, táskát, övet. 

5. Szemöldököm formázásakor a természetességre törekszem mind formájában, vonalában, vastagságában, festés esetén a színében is.

6. Minden ruhadarabot rendeltetésének megfelelően viselek. Pl. a leggings-et csak hosszított felsővel, ingruhával, tunikával párosítom. Elöl-hátul mélyen dekoltált ruhát melltartó nélkül vagy láthatatlan fehérneművel hordom. 

7. Mindig ápolt, frissen mosott, rendezett a frizurám. Nem engedem meg magamnak, hogy zsíros hajjal, a párna lenyomatával a fejemen tegyem ki a lábamat az utcára. 

8. Megfelelő méretű ruhadarabokat hordok. Nem feszülnek a gombok, cipzárok, nem szorítanak a ruháim, nem esek ki belőlük, de nem is zsákszerű, bő, amit viselek.

9. Nyitott cipőhöz nem veszek fel zoknit, harisnyazoknit, csak abban az esetben, ha ez nem látszódik ki viselés közben. 

10. Az általam viselt ékszerek azonos stílusúak. Egyféle nemesfémet viselek magamon, ha egyszerre veszek fel gyűrűt, fülbevalót, nyakláncot, karkötőt, akkor ezek vagy egy szettet alkotnak, vagy hasonlóság van közöttük formavilágukat, anyagukat, színüket tekintve.

Haladó szint

11. Ismerem színtípusomat, tudom, milyen árnyalatok előnyösek és előnytelenek számomra. (Te és a színeid vagy Te és a stílusod)

12. Tisztában vagyok a színek jelentésével, hatásával, és azzal, milyen hatást keltek az egyes színkombinációkkal. (Te és a színeid)

13. Hajfestésem színtípusommal összhangban áll. (Te és a színeid )

14. Tudom, mi az ideális hosszúság számomra egy felső, blézer, szoknya, ruha, nadrág vagy akár csizma esetében. ( Te és a sziluetted vagy Harmóniában a sziluetteddel online stílustanfolyam)

15. Testalkatomnak, testarányaimnak megfelelően választok mintákat, anyagokat, szabásvonalakat, formákat. ( Te és a sziluetted vagy Harmóniában a sziluetteddel online stílustanfolyam)

16. Ismerem az arcformámat, és illik hozzá a frizurám fazonja. ( Te, a sminked és a frizurád vagy Te és a stílusod)

17. Évszaktípusom színpalettája alapján készítem el a sminkemet. ( Te és a színeid vagy  Te, a sminked és a frizurád vagy Te és a stílusod)

Profi szint

18. Fülbevalóm, ruha-nyakkivágásom formája passzol arcom formájához. (Te, sminked és a frizurád vagy Te és a stílusod)

19. Esernyőm, kulcstartóm, szemüvegtokom is azonos árnyalatú, stílusú, mint a többi ruhám, kiegészítőm. (Te és a színeid)

20. Arcformámnak megfelelően sminkelek, tudom, hol árnyékoljak, mit emeljek ki, hogy az ovális archoz közelítsem formáját. ( Te, sminked és a frizurád vagy Te és a stílusod)

Te hány állítást tudsz kipipálni a listából? Remélem, hogy a kezdő szintűek közül mindegyiket! Szeretnél a haladó vagy a profi szintre lépni? Megtalálod az egyes pontok mellett zárójelben, hogy melyik szolgáltatásom segít benne. 

Olvasnál még a stílusod kialakításáról? Itt találod az összes stílussal kapcsolatos blogbejegyzésemet! 

Ennek a videómnak a segítségével 10 egyszerű lépésben alakíthatod ki a stílusodat. A Hogyan legyen stílusod leckesorozatomat megkaptad már? 

Ha már eldöntötted, hogy változtatsz a megjelenéseden, közérzeteden, az egész életeden, akkor várlak tanácsadásaimon!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó