stylist színtanácsadó stílustanácsadó személyi stylist

Stílustanácsadóra vagy stylistra van szükséged?

Ugyanaz a két szakma?  Vagy mégsem? Mit csinál a stylist? Mit csinál a stílustanácsadó? 

Sokan mindkét titulust használják, de nem feltétlenül helyesen! 

Rakjunk egy kicsit rendet e fogalmak terén! Ez akkor is jól jön, ha ismered a két szakterületet, ha éppen Te keresel szakembert, de akkor is, ha szakmát választasz. 

Stylist

A stylist egy meghatározott koncepcióhoz igazítva hoz létre modelljéből egy művészeti alkotást. 

Ez az alkotás lehet egy fotósorozat egy magazinba, de akár egy divattervező aktuális kollekcióját bemutató divatvideó is. Egy stylist felelős divatbemutatón a modellek megjelenésének és az egész show látványelemeinek a megtervezéséért is. 

Egy ilyen kép egy hangulatot, érzést, kitalált világot tükröz, nem a modell személyiségét, és nincs különösebb kapcsolat a modell testalkata, színtípusa és az általa viselt dolgok között sem. 

Személyi stylist

A stylist szakmán belül a személyi stylist foglalkozik, közszereplők, hírességek, de akár magánszemélyek öltöztetésével is.

Ebben az esetben már nagyobb szerepet kap az alany személyisége, életmódja, testalkata. 

Ugyanakkor egy stylist nem feltétlenül ért a színtípusok rendszeréhez. Valószínűleg, nem végez évszaktípus-meghatározást, mielőtt kiválasztja pl. egy műsorvezető ruháját. 

Szín- és stílustanácsadó

Az, aki a természetes adottságaihoz, személyiségéhez, élethelyzetéhez leginkább passzoló színeket, szabásvonalakat, stílust keresi, egy szín- és stílustanácsadónál fogja megtalálni a kérdéseire a válaszokat. 

Egy szín- és stílustanácsadó tud segíteni egy tudatos döntéseken, kevesebb vásárláson alapuló, jól kombinálható, egy életen át használható ruhatár kialakításában.

 

Érdekel, mennyi mindenre ad megoldást egy stílustanácsadó? Ebben a posztban 40 ilyen problémát soroltam fel. Lehet, hogy magadra ismersz? 

Tudtad, hogy már több mint 100 írást találsz a blogomon? Melyik kategória érdekel leginkább? Az alaktípusok, évszaktípusok, a fenntartható divat, az önbizalom vagy a stílus témaköre?  Az 50+ korosztálynak vagy a férfiaknak szóló cikkeket keresed inkább?  Itt találod az összes  blogbejegyzésemet! 

Az ingyenes, Hogyan legyen stílusod leckesorozatomat elvégezted már? 

Ha Te már eldöntötted, hogy változtatsz a megjelenéseden, közérzeteden, az egész életeden, akkor várlak tanácsadásaimon!

JuJu

Tankó Judit

stylist, szín- és stílustanácsadó